Sportschef jubler over Uhre-afløser: Absurd og vanvittigt målsnit
Foto: Getty Images
Superliga

Sportschef jubler over Uhre-afløser: Absurd og vanvittigt målsnit

SønderjyskE's sportschef, Hans Jørgen Haysen, kan ikke få armene ned over den hollandske angriber Mart Lieder.

SønderjyskE's nye angriber, Mart Lieder, spillede 31 ligakampe i den forgangne sæson. Han scorede 30 mål.

Det gjorde ham ikke alene til suveræn topscorer i den næstbedste hollandske række, det medførte også en del interesserede blikke. Blandt andre fra SønderjyskE, og Haderslev-klubben endte altså med at få fingrene i den 28-årige angriber, der kommer på en fri transfer fra FC Eindhoven.

Udenfor kridtstregerne danner Mart Lieder par med Tess Wester, der er professionel håndboldspiller og fra den kommende sæson skal tørne ud for Odense Håndbold, og det var en vigtig brik for SønderjyskE, der fik en lidt nemmere vej til deres drømmeangriber.

- Det er en spiller, der normalt ikke lige ryger til Danmark og måske slet ikke til SønderjyskE, men vi har fulgt ham tæt i lang tid, og så har vi selvfølgelig også været heldige med, at hans kæreste skal til Danmark. Hans målsnit er jo både absurd og vanvittigt – det er ét, man nærmest ikke engang støder på i ishockey – så der er rigtig gode forudsætninger for, at han bliver en goalgetter for SønderjyskE, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til tipsbladet.dk.

I Haderslev skal Mart Lieder afløse Mikael Uhre, og Hans Jørgen Haysen fortæller, at det er en noget anden type. Uhre er denne sommer skiftet til Brøndby IF.

- Han er selvsagt god i boksen, og så er han en dygtig omstillingsspiller. Han kan også løbe dybt, som vi rigtig gerne vil have, men hvor Mikael Uhre mere søgte ud bag backsene, holder Mart sig mere centralt, og så er han rigtig dygtig til at komme ind i feltet og placere sig rigtigt. Han er ikke så hurtig som Uhre, og han bevæger sig måske ikke helt så meget, men han har nogle enorme kvaliteter inde centralt, som vi helt sikkert vil nyde godt af, siger Haysen.

Mart Lieder står noteret for 56 kampe i Hollands bedste række, og her holder han ikke et lige så imponerende målsnit. Syv scoringer er det blevet til på første klasse i hollandsk fodbold. I den næstbedste række har han scoret 45 mål i 69 kampe. 

Angriberen har underskrevet en to-årig aftale med SønderjyskE.