Video : Tipsbladet
VM

Kasper Schmeichel slog rekord: Man skal have held

Kasper Schmeichel har slået den danske landsholdsrekord for at holde clean sheet, men en god portion held har været essentiel.

Da Danmark i forgårs vandt med 1-0 over Peru, var der samtidig en landsholdsrekord, der blev brudt.

Kasper Schmeichel er nemlig den danske landsholdsmålmand i historien, der har spillet flest kampe og minutter uden at lukke mål ind.

Fem kampe og 534 minutter har Schmeichel holdt buret rent, og dermed slår han den hidtidige rekord, der var sat af farmand Peter Schmeichel på fire kampe og 439 minutter.

Men selvom det utvivlsomt vidner om kvalitet, er rekorden ikke kommet i hus uden en lille smule held.

- Man skal have noget held. Det er klart. Altid have noget held. Jeg er jo heldig, at han brænder straffesparket, så i den forstand skal der noget held til, men det er klart, at når du har gjort det over en længere periode, så ligger der noget bag det, og vi er et meget solidt hold, som står rigtig stærkt defensivt.

- Vi er solide fra midtbanen helt op til toppen, og alle forsvarer. Det kunne man også se mod Peru i de sidste seks, syv minutter, hvor de virkelig lagde pres på, siger Kasper Schmeichel til BT Sporten.

Danmark har i de sidste fem kampe spillet 1-0 mod Peru, 2-0 mod Mexico, 0-0 mod Sverige, 0-0 mod Chile og 1-0 mod Panama.