Video : Tipsbladet
Landshold

Knap halvanden million danskere fulgte sejren over Peru

1,2 millioner danskere så med på TV2, og 200.000 fulgte kampen i radioen, da Danmark slog Peru i den første VM-kamp i lørdags.

Langt de fleste af de danskere, der havde et tv tændt lørdag aften, så TV2. I hvert fald i tidsrummet klokken 18 til 20. 

Her spillede det danske landshold sin første kamp ved VM-slutrunden mod Peru, og ifølge DR Medieforskning trak det 78 procent af alle tv-seere. Omsat til hele tal så 1.212.000 danskere landskampen.

Samtidig fulgte 200.000 med over radioen, så det samlede antal følgere når op over 1,4 millioner. Her er kun seerne på almindeligt tv talt med. Dem, der streamede kampen på TV2 Play, er ikke en del af opgørelsen fra DR Medieforskning.

Dermed nåede seertallet for Peru-kampen op i samme leje som den afgørende playoffkamp mod Irland tilbage i november måned. Dengang så 1,28 millioner danskere med, da landsholdet kvalificerede sig til VM.

Dengang blev kampen vist på Kanal 5, og Irland-kampen satte i samme ombæring rekord på tværs Discovery Networks' kanaler, som tæller eksempelvis Kanal 5, 6'eren og Discovery.

Landsholdet har mulighed for at trække mange seere igen på torsdag, når det møder Australien i den anden gruppekamp ved VM-slutrunden. Det opgør sparkes i gang klokken 14.