Video : Tipsbladet
VM

Journalist: Selvtilfredshed er altid et problem for franske hold

Hvordan er temperaturen omkring det franske landshold før tirsdagens afgørende kamp mod Danmark? Vi har taget en snak med journalisten Jonathan Johnson, der dækker Les Bleus tæt.

Danmark og Frankrig spiller gruppefinale tirsdag eftermiddag i Moskva, men forskellen på et nederlag og en sejr er til at tage og føle på for de to mandskaber. Franskmændene kan leve med et nederlag, mens en tabt kamp kan betyde VM-exit for det danske landshold.

Frankrig har ikke imponeret stort i de første to kampe, men har alligevel fået skrabet seks point sammen, og dermed er der altså ikke en finger at sætte på den resultatmæssige del af Les Bleus, der også er en del af favoritfeltet i Rusland.

Tipsbladet.dk har taget en snak med den engelske journalist Jonathan Johnson, der er korrespondent for ESPN i Frankrig og dermed følger landsholdet tæt.

Hvordan er atmosfæren omkring det franske landshold efter de to første kampe?

- Der er en stingende interesse i Frankrig. Kampe mod Australien og Peru vil aldrig appellere helt vildt til et fransk publikum, men der er tilfredshed over, at holdet har sikret sig videre adgang til ottendelsfinalen eller to kampe. Når det er sagt, ved franskmændene også godt, at Les Bleus kan gøre det meget bedre, end de har vist mod Australien og Peru, og det ved spillerne og Didier Deschamps også. Jeg er sikker på, at stemningen og interessen for landsholdet kun vil stige fra nu af, siger Jonathan Johnson til tipsbladet.dk.

Hvad er dine forventninger til tirsdagens kamp?

- Det er en vigtig kamp. Som Kroatien har præsteret indtil videre - særligt i opgøret mod Argentina - har hverken Frankrig eller Danmark et ønske om at slutte på andenpladsen, da det næsten med sikkerhed vil medføre en ottendedelsfinale mod Kroaten. Det er også en svær situation set med franske briller. Det er helt klart fristende at spare nogle spillere, men omvendt kan for mange ændringer ødelægge det momentum, holdet har lige nu. Jeg er sikker på, der bliver knald på.

Nogle udtalelser fra Åge Hareide om det franske landshold har vakt en del opsigt, selv om disse senere blev trukket tilbage. Hvordan har reaktionen været i Frankrig?

- Franskmændene har faktisk ikke brugt så meget tid på andre end dem selv. Det meste af opmærksomheden har været rettet mod de tre stjernespillere Paul Pogba, Antonie Griezmann og Kylian Mbappe, og de har fået en hård medfart for deres sløje start på slutrunden. Den franske presse har fokuseret ekstremt meget på de tre, og det forlyder, at Mbappe er så træt af det, at han har valgt at boykotte pressen resten af VM-slutrunden. Kritikken er simpelthen blevet for meget for ham.

- Vi må se, om fokus ikke kommer lidt mere på Danmark, nu hvor kampen for alvor nærmer sig. Men lige nu tænker franskmændene udelukkende på dem selv, siger journalisten fra ESPN.

Betragter franskmændene sig som et meget bedre hold end det danske?

- Selvtilfredshed er næsten altid et problem for franske hold i internationale turneringer, og dette VM er ingen undtagelse. Frankrig havde problemer mod både Australien og Peru, og en del af forklaringen er, at holdet følte sig overlegne forud for begge kampe. Når det er sagt, så føler jeg mig overbevist om, at Les Bleus på forhånd har identificeret Danmark som den hårdeste modstander i gruppespillet, og derfor tror jeg ikke, at de på samme måde vil føle denne overlegenhed inden tirsdagens kamp.

Hvordan skal Danmark slå Frankrig?

- Det mentale aspekt bliver afgørende. Frankrig kan tillade sig at lave ændringer i startopstillingen og stadig have kvalitet nok til at vinde over Danmark. Didier Deschamps har en enorm bredde på sit hold, og skulle han vælge at skifte ud på nogle pladser, er det afgørende, at franskmændene fastholder samme mindset. Det franske landshold udstråler, at de er villige til at gøre alt for at vinde - også bruge nogle beskidte tricks - og den tilgang må ikke drukne i for mange udskiftninger på holdet mod Danmark, fastslår Jonathan Johnson.

Den engelske journalist spår, at landstræner Didier Deschamps vil foretage en række ændringer i startopstillingen mod Danmark. Han forudser blandt andet, at Hugo Lloris, Samuel Umiti, Kylian Mpbappe og Paul Pogba spares fra kampens start.

Jonathan Johnson gætter på denne startopstilling mod Danmark:

(4-2-3-1): Steve Mandanda - Djibril Sidibe, Raphael Varane, Presnel Kimpembe, Lucas Hernandez - N'Golo Kanté, Steven NZonzi - Ousmane Dembele, Antonie Griezmann, Thomas Lemar - Olivier Giroud.

Følg Jonathan Johnson på Twitter ved at klikke her.