Video : Tipsbladet
VM

Optakt: Australien - Peru

Der er nok mere end ét dansk øje på denne kamp, hvor Peru med point sikrer Danmark en plads i ottendedelsfinalen.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 16.00
Spillested: Fisjt Stadion, Sotji
Dommer: Sergei Karasev, Rusland
Pulje: Gruppe C
På TV: DR3
Hashtag: #AUSPER #vmdk

Holdnyt:
Australien:
"Socceroos" skal vinde. Ligegyldigt hvad ved Australien, at holdet skal vinde over Peru for at have en chance for at gå videre, så det er et mandskab, der kommer til at give fuld gas og satse på, at det kan lade sig gøre at knække Peru. Nederlag eller uafgjort sender Australien ud af turneringen.

Bert van Marwijks mandskab tabte snævert 1-2 til Frankrig i den første kamp og spillede senest 1-1 med Danmark i en kamp, hvor Australien velsagtens var bedst set over de 90 minutter. Australien har scoret begge sine mål i denne slutrunde på straffespark.

Andrew Nabbout misser opgøret med en skulderskade.

For lige at ridse scenarierne op sender et dansk point Danmark i ottendedelsfinalen sammen med Frankrig, mens et dansk nederlag og en australsk sejr vil betyde, at der skal fintælling til. Så vil de to hold have fire point hver, og så skal der kigges på målscore. Danmarks hedder i øjeblikket 2-1, mens Australiens hedder 2-3. Taber Danmark 0-1, og vinder Australien 1-0, går Australien videre, selv om der er pointlighed og målforskellen er nul for begge lande. Danmark har nemlig scoret færre mål end Australien i det tænkte scenarie.

Taber Danmark omvendt med 1-2, mens Australien vinder med 1-0, vil begge holds målscore være 3-3, og da alt andet er ens, vil det bliver afgjort efter fair play-reglerne. Altså hvilket hold der står bedst i forhold til kort. Pointgivningen er ud fra følgende:

Gult kort giver -1
Rødt kort giver -3 (når det er via to gule kort)
Direkte rødt kort giver -4
Gult kort og efterfølgende direkte rødt kort giver -5

Danmark har i turneringen fået fire gule kort, mens Australien kun har fået tre. Så lige nu har Danmark minus 4 point, mens Australien kun har minus 3. Ender det også lige her, vil det blive afgjort ved lodtrækning, hvem der går videre.

Peru:
Peruvianerne fik to kampe ved nationens første VM i 36 år, inden det reelt sluttede. Godt nok mangler kampen mod Australien, men landet kan ikke længere gå videre fra gruppespillet.

Men fra dansk side skal man nok ikke frygte et mandskab, der mentalt allerede er rejst hjem, for Peru har stadig ikke scoret og står på nul point. Noget, holdet gerne vil slette, så man kan komme hjem til Peru med oprejst pande.

Der er også mange peruvianske fans i Rusland, som spillerne gerne vil give en god oplevelse.

Jefferson Farfan misser opgøret med en skade.

Karantæner:
Australien
: Ingen
Peru: Ingen

Bud på startopstillinger:
Australien (4-2-3-1): Ryan - Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich - Jedinak, Mooy - Leckie, Rogic, Kruse - Juric

Peru (4-2-3-1): Gallese - Advincula, Ramos, Rodriguez, Trauco - Aquino, Yotun - Carrillo, Cueva, Flores - Guerrero

Profilen:
Mile Jedinak er den eneste australier, der har scoret ved VM. Den rutinerede midtbanespiller har til gengæld scoret to gange, begge på straffespark. En slider på midtbanen, der er dygtig fra 11 meter-pletten. Kan igen blive afgørende for Australien.

Vidste du, at..:
Det er femte gang, at Australien er med ved en VM-slutrunde. Bare én gang tidligere er landet gået videre fra gruppespillet. Det var tilbage i 2006 i Tyskland, hvor Australien tabte til de senere verdensmestre fra Italien i ottendedelsfinalen. Italien scorede sejrsmålet fem minutter inde i dommerens tillægstid.

Dom:
Australien skal vinde og vil gøre alt for at få billet til ottendedelsfinalen, men Peru bliver ingen nem modstander, for der er æren på spil for peruvianerne, der ikke har scoret ved slutrunden og stadig mangler at vise sig frem.

Derfor får Australien det også svært, og det er ingen walk over. Faktisk tror vi på, at Peru tager point med fra kampen. Står der uafgjort sent i kampen, skal Australien kaste alt overbord, og det vil passe de kontrastærke peruvianere godt. De kan ende med at vinde kampen og dermed sikre Danmark en plads i ottendedelsfinalen. 2-1 til Peru.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: