VM

Tunesien sænkede også Panama og sluttede VM af med ære

Tunesien vandt 2-1 over Panama, der ellers havde føringen ved pausen.

Det blev ikke overraskende Tunesien, der vandt den på papiret ligegyldige kamp om tredjepladsen i gruppe G torsdag aften, da holdet vandt med 2-1 over Panama.

Kampen var på forhånd kun interessant i forhold til, hvem der kunne forlade VM med noget ære efter at både Panama og Tunesien var kommet til kort mod Belgien og England.

Tuneserne viste sig hurtigt som det bedsts spillende hold med en mere styrbar tilgang til spillet i forhold til Panamas mere "tilfældige" opspil.

Men Panama-forsvaret holdt til gengæld godt fat i defensiven og gjorde det svært for tuneserne, når de nærmede sig den sidste tredjedel på banen.

Men efter godt en times spil lykkedes det efter en dødbold at fastholde et pres for Panama, og det hele endte med en afslutning fra Jose Luis Rodriguez, der blev rettet af og snød keeper Balbouli i Tunesiens mål.

Jubelen var enorm hos både spillerne og fansene fra den debuterende VM-nation, og stillingen holdt til pausen.

Tuneserne kom frisk ud efter pausen og satte tryk på både kedlerne og Panamas forsvar og allerede efter seks minutter var udligningen en realitet, da Fakhreddine Ben Youssef nemt kunne skubbe bolden ind på Wahbi Khazris oplæg.

Tuneserne sad efterfølgende på det meste, mens Panama var efterladt til tilfældige chancer som blev hjulpet godt på vej af et det noget satsede og åbne forsvarsspil, som Tunesien har vist i alle kampene ved VM.

Tuneserne fortsatte presset og efter 66 minutter spil var det Wahbi Khazri, der selv var på pletten og fuldt fortjent bragte Tunesien foran med 2-1.

Dermed fik Tunesien sin første VM-sejr i 14 kampe og rundede altså af med en ærefuld sejr i slutrunden, der for både Panama og Tunesiens vedkommende er et overstået kapitel.