Video : Tipsbladet
VM

Eriksen: Jeg vil nok huske VM for det brændte straffespark

Før han sparkede, så han en scoring for sig. Nu ser han nogle andre ting. Christian Eriksen vil først og fremmest have sit brændte straffespark på nethinden, når han i den kommende tid ser tilbage på VM.

Det tyder på, at Nicolai Jørgensen har måttet tage imod den største del af kritikken, efter Danmark røg ud af VM. Danskerens sociale medier er fyldt op med hadefulde kommentarer og ønsker om død og skade på hans krop.

Det fremgår eksempelvis af de screenshots, som Silkeborg-spilleren Simon Jakobsen lagde ud på Twitter mandag.

Så slemt er det, at DBU har meddelt, at unionen vil melde tastaturkrigerne til politiet.

Faktum er dog, at Jørgensen ikke var alene om at brænde sit straffespark mod Kroatien. Det samme gjorde Lasse Schöne og Christian Eriksen. Den skæbne kommer formentlig til at hjemsøge dem i lang tid, mener sidstnævnte.

For selv om der er rigeligt med glædelige øjeblikke fra VM at se tilbage på, bliver det i første omgang mest Danijel Subašić' redning, som Eriksen husker.

- Egentlig fokuserede jeg bare på at gå ned og sparke bolden i kassen. Det var også det, jeg så for mig… men det bliver nogle andre ting, jeg ser for mig nu. Lige nu vil jeg nok huske VM for det brændte straffespark. Det vil jeg se for mig rigtig mange gange, tror jeg, men måske kan jeg lidt længere henne tænke over de andre ting, vi har gjort til VM. Der er meget, vi kan være stolte af, siger han ifølge Politiken.

Eriksen kan midt i traumet glæde sig over, at han vender hjem til sin kæreste og nyfødte søn, der kom til verden kort før VM.