Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker er holdkammerat med Rooney: Han er bedre end dem i Randers

Wayne Rooney er en af dette årtusindes store fodboldstjerner, og nu er David Ousted holdkammerat med ham. Selv om de gamle medspillere fra Randers FC nok bliver kede af at høre det, er englænderen den klart bedste, Ousted har spillet sammen med. Og de gamle ben kan endnu.

Det er faktisk hårdt skrevet at kalde Wayne Rooneys ben for gamle, for de har kun 32 år bag sig. Men de virker gamle, fordi han har været med, siden han var 16 år, og fordi der ikke er så meget fart i dem længere.

Et meget konkret bevis herfor fik hele fodboldverdenen denne sommer, da han efter blot én sæson i barndoms- og hjerteklubben Everton skiftede til DC United i MLS. Det havde han næppe gjort, hvis han stadig kunne, hvad han kunne engang.

Ikke desto mindre kan Wayne Rooney stadig mere end de fleste, fortæller hans danske holdkammerat, David Ousted. Han har som målmand ansvaret for at stoppe hans skud til træning, og han fastholder, at englænderen ikke er den eneste aldrende europæiske fodboldstjerne i MLS, der stadig kan spille bold.

- Man kan se det i træningerne; at det touch og det overblik og de afslutninger, han har, stadig er en topkvalitetsspiller værdig. MLS bliver meget bebrejdet for at være en pensionsliga, men det er ikke den følelse, man får, når man kommer herover. Det er svært ikke at se kvaliteten i Rooney, Zlatan, David Villa. Dem kalder man pensionister, men det er svært at se, når man spiller mod dem, og de render og scorer mål, siger David Ousted til tipsbladet.dk.

Han ved, hvad han taler om. I DC Uniteds seneste kamp scorede Zlatan Ibrahimovic kampens første mål på en flot flugter mod Ousted.

Når nu Wayne Rooney ikke længere har det samme i benene, som han havde engang, må han have noget mere i hovedet. I Manchester United blev han da også jævnligt rost for sin evne til at bringe holdet sammen, og med 670 klubkampe for De Røde Djævle og Everton har han en ballast, der kan bære den lederrolle, som han allerede er ved at påtage sig i Washtington.

- Man kan helt klart fornemme hans erfaring. Vi har mange unge spillere i truppen, og han har en pondus, fordi han har prøvet de ting, han har, og har det navn, han har. De lytter til ham. Han har allerede påtaget sig en lederskikkelse, fortæller David Ousted, der trods sine 33 år også kan blive klogere af den jævnaldrende Rooneys erfaringer.

- Det er bare en dejlig udfordring for mig at stå over for ham til træning. Jeg skal sørge for, at han ikke scorer til træning og kun scorer til kamp. Men det er også værd at lytte til en mand som ham. Selv om jeg er blevet 33, har jeg en masse, jeg kan lære, og hvis han kan lære mig noget, tager jeg gerne imod det.

For en uge siden lagde Wayne Rooney et opslag ud til sine 16,8 millioner følgere på Twitter med teksten: "Første træning med truppen. Fedt at møde alle sammen." Det første billede, han ledsagede opslaget med, var af ham og David Ousted i samtale i omklædningsrummet.

- Mit indtryk af ham har været positivt. Jeg snakkede med ham, da han kom ind, og han virker som en rigtig god fyr. Uden for banen er han en hyggelig fyr, der kommet for at vinde og hjælpe holdet. Det sætter jeg pris på som holdkammerat, og jeg glæder mig til at spille med ham, når kampene starter, siger Ousted.

Det gør de så lørdag amerikansk tid, når DC United indvier deres nye stadion, Audi Field. Her kan Rooney få debut for sin nye klub, og de lokale tilskuere kan se alle tiders topscorer i Manchester United og for England i aktion med egne øjne.

Wayne Rooney har vundet fem engelske mesterskaber, fire ligacup-trofæer, én gang FA Cup, én gang klub-VM, én gang Champions League og spillet 119 gange for sit land. Han er en af dette årtusindes store fodboldspillere og, selvfølgelig, den bedste holdkammerat, som David Ousted har haft.

- Det er svært at sige, at en mand, som er all-time-topscorer i United og for England, ikke skulle være den bedste spiller. Det vil jeg klart sige, han er. Der er sikkert nogle holdkammerater i Randers og de andre steder, der bliver lidt kede af at høre det, slutter målmanden med et grin.