Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AGF - SønderjyskE

Fjerde runde af Superligaen sparkes i gang i Århus, hvor både AGF og SønderjyskE kan løfte en sæsonstart på det jævne til det gode.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfsje #sldk

Holdnyt:
AGF:
Den hvide start på sæsonen minder til forveksling om starten på 2018: få mål, både til AGF og til modstanderne, og mange uafgjorte. Vinder holdet over SønderjyskE, har de fire første opgør været næsten identiske med de fire første i foråret, nemlig én sejr og tre pointdelere.

Sæsonstarten kunne indikere, at AGF har fundet tilbage til det defensive fundament, der tjente holdet så godt i store dele af årets første halvsæson, men som gik fløjten mod slutningen. Men mens plussiden er den samme, er minussiden det også. AGF mangler mål.

Det løste Tobias Sana flere gange i foråret, men han har været skadet og fik sine første minutter i sæsonen, da han blev skiftet ind mod Vejle. Det gode for AGF er selvfølgelig, at det vidner om, at offensivprofilen snart er til rådighed fra start.

Også Mustafa Amini brugte sommeren på at pleje en skade, men han blev skiftet ind i de to seneste kampe og var involveret i scoringer i begge, så hvis han kan spille 90 minutter inden længe, lover det godt.

Anfører Pierre Kanstrup blev betegnet som småskadet forud for Vejle-kampen, og der er en vis chance for, at han er fit for fight igen til fredagskampen. Alle tre profiler er da også udtaget i den 20 mand store trup.

SønderjyskE:
Der skete noget glædeligt for SønderjyskE i seneste runde mod AC Horsens – udover 2-0-sejren, selvfølgelig. Både Mads Hvilsom og Mart Lieder, den nye hollandske bomber, scorede, og dermed kom begge i angrebsduoen på tavlen for første gang i sæsonen.

Med sejren fik sønderjyderne også løftet sig igen efter den skuffende oplevelse mod OB, hvor de var foran 2-0, men endte med at sætte føringen over styr og spille 2-2.

Hvilsoms og Lieders mål sikrede holdet den første sejr i sæsonen, og dem skal SønderjyskE sørge for at få nogle flere af i de kommende kampe, for efterfølgende ser programmet svært ud. Fra slutningen af august til ditto september møder holdet alle fire mandskaber fra sidste sæsons top 4 plus Hobro IK.

Med én sejr, én uafgjort og ét nederlag i sæsonens tre første kampe er SønderjyskE’s sæsonstart hverken rigtig god eller rigtig dårlig. Resultatet mod AGF kan tippe fornemmelsen i den ene eller den anden retning.

Holdet har ingen skader forud for besøget i Århus. Helt uden for truppen finder man fortsat Simon Poulsen, der hverken er meldt skadet eller ikke skadet.

Karantæne:
AGF: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-5-1): Jovanovic – Mikanovic, Kanstrup, Backman, Højer – Stage, Amini, Guira, Blume, Ankersen – Junker

SønderjyskE (4-4-2): Mielitz – Gartenmann, Pedersen, Luijckx, Marfelt – Absalonsen, Rømer, Jönsson, Jakobsen – Hvilsom, Lieder

Profilen:
Det, AGF mangler lige nu, er mål, og den slags skal angrebet jo typisk stå for. I denne sæsons tre første kampen har Kasper Junker udgjort den enlige spydspids, men han har ikke fundet vej til målet endnu. Det har han faktisk kun gjort i ni af 77 Superliga-kampe i karrieren, og sportschef Peter ”PC” Christiansen har åbnet op for, at klubben henter en ny angriber. I mellemtiden er Junker til eksamen.

Vidste du, at..:
David Nielsen har aldrig tabt til Sønderjyske som træner. I otte opgør – fem for Lyngby, tre for AGF – har han vundet fem og spillet tre uafgjorte. Senest mødte holdene hinanden i to Europa League-playoffkampe i sidste sæson.

Dom:
Begge holds sæsonstart kan siges at være hverken eller, og de har budt på henholdsvis tre og fire point, så udfaldet af fredagens opgør kan måske vise, hvilken vej pilen peger for både AGF og SønderjyskE.

Det ligner et tæt opgør, som det ofte er mellem de to hold, men buddet herfra er, at AGF tager sæsonens første sejr med 1-0 på hjemmebane.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: