Video : Tipsbladet
VM

England vil afholde VM i 2030

Det engelske fodboldforbund planlægger et bud, der skal gøre England til værstnation for VM-slutrunden i 2030. De er dog ikke det eneste land med den ambition

I England har man i flere år drømt om igen at afholde en VM-slutrunde i det, der er kendt som fodboldens hjemland. Ikke siden 1966 har VM været spillet i England, men det vil man nu lave om på. 

- I sidste måned blev bestyrelsen i det engelske FA (fodboldforbundet, red.) enige om at lave det indledende arbejde med muligheden for at gøre sig til UEFAs kandidat som vært for verdensmesterskaberne i 2030. Arbejdet vil foregå i løbet af den nye sæson, og ingen beslutning vil blive taget før 2019, fortæller FA's bestyrelsesformand Greg Clarke ifølge Sky Sports. 

England er dog ikke de eneste, som håber at kunne lægge græs til slutrunden i 2030. Argentina, Uruguay og Paraguay vil i fællesskab forberede et bud, og også Marokko har udtrykt ønske om at blive værtsland, efter man blev forbigået til slutrunden i 2026. Den gik i stedet til det fælles bud fra USA, Canada og Mexico.

Også England er tidligere blevet 'snydt' for en VM-slutrunde. De var helt til det sidste med i kampen om at afholde den slutrunde, der netop er blevet afholdt i Rusland. Nu prøver man altså igen, i håbet om i stedet at kunne gøre det om 12 år.

Den næste VM-slurtunde vil blive afholdt i Qatar i 2022, og fire år senere bliver det som nævnt USA, Canada og Mexico, som i fælleskab tager imod verdens bedste landshold. Til den tid bliver det i øvrigt med 48 hold i stedet for de nuværende 32. Sammen antal hold forventes også at skulle deltage i 2030, uanset hvem der ender med at vinde værtsskabet.