Video : Tipsbladet
Superliga

EfB mangler stadig en sportschef: Vil helst have en dansker

Det er to måneder, siden Ted van Leeuwen sagde op i Esbjerg fB, men hans afløser mangler stadig. Klubbens direktør mener ikke, det er problematisk at have en ubesat nøglerolle, og kigger fortrinsvis på danske kandidater til det ledige job.

Man kan sige meget om Ted van Leeuwen og hans knap to år som sportsdirektør i Esbjerg fB, men hollænderens indflydelse står ikke til at betvivle. Han ikke bare lagde de sportslige planer, han var den sportslige plan, som han selv sagde det.

Nu er van Leeuwen væk. Han er vendt tilbage til FC Twente, og selv om det er lige over to måneder, siden han sagde op, har klubben ikke fundet en afløser. Forklaringen er, siger administrerende direktør Brian Knudsen, at EfB har prioriteret at få trænerteamet og spillertruppen på plads.

Begge assistenttrænere fra sidste sæson forsvandt efter oprykningen til Superligaen, men de er blevet erstattet, og truppen er i store træk på plads nu. Men burde klubben i stedet have ansat en sportschef først, så han kunne sørge for at sammensætte den trup, han skal arbejde med?

- Det spørgsmål er selvfølgelig relevant, men også hypotetisk, for vi valgte jo det andet, fordi vi syntes, det var det vigtigste, siger Brian Knudsen til tipsbladet.dk.

- Men jeg kan da godt offentliggøre, at vi har fået en del spændende henvendelser. Både ind- og udland.

Da Ted van Leeuwen blev ansat, var det med opgaven at ruske op i klubben, og han kom i den grad udefra. Samme tilgang har Esbjerg ikke denne gang.

- Jeg har det godt med som dansk klub, at vi også har en dansker på sportschefposten, men jeg vil ikke udelukke det andet. Hvis den rigtige person ikke er dansk, og hans værdier passer til EfB's, er det ham, vi vælger, siger Brian Knudsen.

- Da vi fik ny sportschef sidst, var det en anden opgave end i dag. Vi skal ikke tilbage til gamle dage, slet ikke, men klubben ser da gerne, at det bliver dansk sportschef, uden automatisk at sige til de udenlandske bejlere, at det ikke bliver dem, fordi de ikke har dansk pas.

Ted van Leeuwen sagde op for to måneder og stoppede 1. juli, altså godt og vel én måned siden. EfB står midt i et vigtigt transfervindue efter oprykningen til Superligaen, men perioden uden sportslig ansvarlig bekymrer ikke direktøren.

- Nu er jeg jo ny i den her branche, men for mig at se er det ikke lang tid. Især ikke når vi har folk, der kan hjælpe os med at få scoutet, og hvem vi skal ansætte. Det var holdningen i bestyrelsen og ledelsen, at vi var godt rustet til Superligaen. For mig er det ikke afgørende, om det tager en måned eller to. Vi har den tid, der skal til.

Rent lavpraktisk, fortæller Brian Knudsen, er det klubbens scoutingnetværk og trænerteam, der i fællesskab beslutter, om EfB kan bruge en spiller. Derefter tager direktøren ønsket videre til bestyrelsen.

Én ting er arbejdsgangen forud for transfers, noget andet er arbejdet med at udstikke en plan for klubben og fastlægge den sportslige strategi. Det er der ingen til at gøre nu, men det bekymrer heller ikke direktør Knudsen.

- Det bliver ikke noget problem, for før vi kommer dertil, har vi en ny mand på plads. Om han kommer i august eller de første 14 dage i september, har vi i EfB det godt med. Vi har mange hundrede spillere i vores scoutingsystem, så vi føler, vi er godt med til at finde spillere rundt omkring, siger han.