Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vendsyssel FF - AaB

Nordjysk topmøde i Superligaen. For første gang nogensinde.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Nord Energi Arena, Hjørring
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #venaab #sldk

Holdnyt:

Vendsyssel FF:
Superliga-oprykkerne har fået en flot start på livet i dansk fodbolds bedste række med to sejre - senest blev det dog til et nederlag på 0-3 ude mod FC Nordsjælland. Nu venter så en rigtig lækkerbisken for Jens Berthel Askous hold, der får lov til at prøve sig af mod Nordjyllands Superliga-flagskib AaB.

De to klubber har af gode grunde aldrig mødt hinanden i Superligaen, hvor Vendsyssel for første gang nogensinde er at finde, men for et år siden mødtes de i en testkamp, som AaB vandt knebent, og for tre år siden vandt AaB en pokalkamp med 2-0 over Vendsyssel.

Nu er Hjørring-klubbens hold meget stærkere og har indtil videre i denne sæson vist pænt kvalitet, omend man har lukket to, to og tre mål ind i de første tre kampe. Det er for mange, hvis det skal blive til succes mod AaB.

Det tegner til at blive en af de kampe, hvor der bliver gået til stålet, og det passer umiddelbart Vendsyssel fint.

Jakob Hjorth måtte udgå mod FC Nordsjælland på grund af smerter i forbindelse med en hovedskade, og der er pt. ikke meldinger på, om at han er klar til mødet med AaB.

AaB:
Ligesom mandagens modstander Vendsyssel åbnede AaB sæsonen med to sejre i de første to kampe, men også AaB kom ned på jorden senest, hvor det blev til et nederlag på 0-4 ude mod FC København.

Det var noget af en mavepuster for et hold, der ellers havde vist pæne takter i de første par kampe. AaB kom tilbage og vandt mødet med FCM, efter man ellers var bagud med 0-1, og i første runde af Superligaen vandt med en tæt kamp med 1-0 ude over SønderjyskE.

Morten Wieghorst har været uden både Marco Ramkilde og Patrick Kristensen de første tre kampe, og de to igen ude. Derudover er Rasmus Würtz og Jakob Ahlmann nye på skadeslisten. Pavol Safranko er ikke med, da han er tæt på at blive udlejet til en udenlandsk klub. 

Karantæne:
Vendsyssel FF: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vendsyssel FF (4-1-4-1): Flø - Juel Andersen, Henriksen, Hjorth, Christensen - Frankoch - Jensen, Knudsen, Opondo, Brandao - Czajkowski

AaB (4-5-1): Rinne - Pallesen, Okore, Pedersen, Blåbjerg - Kusk, Christensen, Lesniak, Abildgaard, Thellufsen - Pohl

Profilen:
Den centrale midtbanespiller Moses Opondo fra Vendsyssel har en fortid som talent i AaB. Han fik dog aldrig sit gennembrud i klubben, men nu får han chancen for at vise, at det var dumt, at AaB lod ham gå. I sæsonens første tre kampe har har lavet et enkelt mål og stået for to oplæg.

Vidste du, at...:
Mens AaB har spillet i Superligaen i samtlige sæsoner, rækken har eksisteret, er dette som tidligere nævnt Vendsyssels første sæson i Superligaen. Klubben blev Superliga-historiens 32. hold.

Dom:
For fire år siden, var det Hobro, der første gang kom i Superligaen og skulle bide skeer med AaB. Nu er det så Vendsyssel, der får lov til at prøve sig af mod Aalborg-klubben. Det bliver spændende, og man kan helt sikkert også forvente, at der bliver knald på.

Det kan godt gå hen og blive en kamp, hvor der er masser af tacklinger, nærkampe og intensitet. Vendsyssel vil vise, de hører til, mens AaB skal vise, at de er det rutinerede og etablerede mandskab.

Der kommer formentlig til at blive udsolgt på stadion, og så kan man håbe på en god kamp. Vi tror på, at det bliver en tæt fodboldkamp mellem to mandskaber, der kæmper om håneretten. Uafgjort kan begge måske godt acceptere. Måske det endda bliver målrigt. Vi satser på 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: