Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-boss efter Scholz-køb: Vil altid gerne have danske midtstoppere

Svend Graversen gør status efter indkøbet af Alexander Scholz. Den sidste handel behøver ikke være foretaget i FC Midtjylland denne sommer.

Der har været godt gang i svingdøren i FC Midtjylland denne sommer, og fredag kunne de danske mestre præsentere det niende indkøb i det igangværende transfervindue, hvis man medregner Dominick Drexler, der hurtigt blev solgt igen til FC Köln, samt Søren Reese, Sammy Skytte og Manjrekar James, som alle er blevet udlejet.

Alexander Scholz har underskrevet en fem-årig aftale med FC Midtjylland, og han vender dermed hjem til Danmark efter fem år i udlandet. Forsvarsspilleren har senest optrådt for Club Brugge, men nu skal han slå sine folder på den jyske hede.

- Det er en rigtig dygtig spiller, som har haft en lidt anderledes vej i sin karriere, og det betyder blandt andet, at han værdimæssigt passer rigtig godt ind i FC Midtjylland. Det er en rolig og velovervejet fyr, som ved, hvad han står for som menneske. Og så er det selvfølgelig også en rigtig dygtig fodboldspiller, siger FCM's sportschef Svend Graversen til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Når man har været på adresser som Standard Liege og Club Brugge, så taler det lidt for sig selv. Det er en forsvarsspiller med en god fod og et godt hoved, og så er han alsidig. Han spillede i et tremandsforsvar i Club Brugge og i en firebackkæde i Standard Liege, og tidligere var han højre back på U21-landsholdet under Jess Thorup. 

Svend Graversen fortæller, at FC Midtjylland længe har haft et godt øje til 25-årige Alexander Scholz, og derfor tøvede klubben ikke med at slå til, da muligheden bød sig som en konsekvens af manglende spilletid for Scholz i Club Brugge.

- Man vil altid gerne have danske midtstoppere, og når en mulighed som denne byder sig, slår man selvfølgelig til. Vi var også interesseret for et halvt år siden, men der var det langt udenfor vores rækkevidde, og så opstod der i stedet en god mulighed med Erik (Sviatchenko, red.) Nu har vi begge spillere i klubben, og det er vi glade for, lyder det fra sportschefen.

Med Alexander Scholz i stalden tæller FC Midtjyllands forsvarsdepartement nu Erik Sviatchenko, Bubacarr Sanneh, Zsolt Korcsmar, Kian Hansen, Kristian Riis, Rasmus Nicolaisen og altså Scholz.

Nogle vil mene, at det antal er lige i overkanten. Svend Graversen er ikke så skråsikker.

- Vi har seks-syv dygtige midtstoppere, og det vil sige, at vi er dobbeltbemandet på positionen. Jeg tror ikke, man kan have for mange gode spillere, og hvis vi opfylder vores ambition om at nå til gruppespillet i Europa League, får vi også brug for en bred trup, siger Svend Graversen.

Anderlecht har et godt øje til Bubacarr Sanneh, og ifølge tipsbladet.dk's oplysninger har ulvene afvist et bud fra den belgiske storklub i løbet af sommeren. Svend Graversen vil ikke kommentere på diverse skriverier, men han fastslår, at han forventer, at Bubacarr Sanneh også er FC Midtjylland-spiller 1. september.

Hvordan den endelige trupsammensætning bliver i FC Midtjylland afhænger meget af, hvorvidt klubben kvalificerer sig til gruppespillet i Europa League eller ej, men den sidste nye spiller behøver ikke være præsenteret hos de danske mestre.

- Det er svært at sige, hvad der kommer til at ske de kommende tre uger. Når et transfervindue er åbent, er det ikke til at forudsige noget. Vi holder øjne og ører åbne, og så må vi se. Hvis vi kan få en profil mere ind til offensiven, så har vi først og fremmest været dygtige, og så gør vi det, siger sportschefen.

FC Midtjylland vandt torsdag 2-0 ude over TNS fra Wales.