Emil Frederiksen går i sin fars fodspor: Han er mit idol
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Benelux

Emil Frederiksen går i sin fars fodspor: Han er mit idol

Den målfarlige ex-angriber Søren Frederiksen, der bombede for AaB og Viborg er Heerenveen-talentet Emil Frederiksens helt store forbillede, fortæller sidstnævnte selv.

Den snart 18-årige dansker Emil Frederiksen har nu været et par år i den hollandske Æresdivisionsklub Heerenveen, hvor han tilmed har sin far, Superliga-legenden Søren Frederiksen, ansat som talentspejder i klubben.

I et interview med Friesch Dagblad, hvor han ikke lægger skjul på, at han ser op til sin far.

- Han er mit idol. Han var en klassisk 9'er, og han er nummer to på listen over de mest scorende spillere i den danske liga. Han havde virkelig næse for mål, lyder det fra Emil Frederiksen.

I det hele taget kan han godt se, at farens fodboldbaggrund har betydet en del.

- Selvfølgelig skal man gøre det selv, men med min fars oplevelser, så har familien været vant til fodboldlivet. Far startede med at spille fodbold med os i baghaven, da vi var helt små, men han øvede også andre sportsgrener med os. Eksempelvis basketball for koordinationen. Jeg har også gået til gymnastik i to år, som har givet mig ekstra styrke, lyder det fra Heerenveen-spilleren.

Selv hører han til på en position lidt længere tilbage på banen, og han forklarer, at han er en spiller, som gerne leder efter åbninger i spillet.

Det var tilbage i december 2016, at Heerenveen hentede den dengang blot 16-årige Frederiksen fra Viborg.