FCK modstod Atalantas pres i intens nulløsning

FC København blev presset i bund af Atalanta, men italienerne kunne ikke få sendt bolden i kassen, og det endte 0-0 efter et intenst opgør.

FC København stod over for en svær opgave, da de torsdag aften gæstede Atalanta, men med et 0-0-resultat kom de fra opgøret med et fint udgangspunkt, inden der i næste uge skal spilles returopgør i Parken.

Inden opgøret havde FC Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, udpeget Atalantas argentinske 10er, Alejandro Gomez, som en af italienernes farligste spiller. Og selv om banen ikke nødvendigvis passede til den lille teknikers spillestil, fik han også vist sig godt frem i kampens indledning, hvor der stod Atalanta på det meste.

Efter få minutter lagde han flot bolden af til Mario Pasalic, der sendte et langskud afsted mod Jesse Joronen i FC København-målet, og kort efter satte han også Musa Barrow i en god situation, men angriberen kunne ikke udnytte muligheden.

Han forsøgte sig også selv efter et kvarter, men hans forsøg fra kanten af feltet gik akkurat over Joronens mål.

Efter den hæsblæsende Atalanta-start kom københavnerne dog med bedre ind i opgøret, og derom også til enkelte chancer. Blandt andet forsøge Dame N’Doye sig med et forsøg udefra efter fornemt forarbejde af Viktor Fischer og Nicolai Boilesen.

Det var imidlertid Atalanta, der fik sendt bolden i nettet først. Efter 30 minutter sendte Gomez bolden i nettet fra kanten af feltet, men på vejen havde den ramt Barrow, der stod i en offsideposition, og dommeren annullerede italienernes føringsmål.

Hverken hjemmeholdet eller gæsterne fik dermed bragt sig foran i løbet af kampens første 45 minutter, og i stedet kunne de gå til pause ved stillingen 0-0. I pausen måtte FC København erstatte deres anfører, Zeca, med William Kvist på grund af en skade til førstnævnte.

Den anden halvleg begyndte som den første havde, og det var Atalanta, som kom frem til de fleste muligheder. Efter knap 60 minutter kom de frem til den første store chance, da Hateboer med ryggen til mål sendte et indlæg ind i det lille felt, hvor Gomez akkurat ikke kunne nå den.

Atalanta fortsatte med at presse meget på, og det var især Gomez, Barrow og indskiftede Duvan Zapata, der blev farlige, men ingen af dem formåede at sende bolden i nettet. Det kunne den tidligere FC København-profil Andreas Cornelius heller ikke, efter at han kom på banen med ti minutter igen.

FC København kom dog heller ikke tæt på sejrsmålet, og da dommeren fløjtede af efter 90 hæsblæsende minutter, blev det en realitet, at det endte, som det begyndte: 0-0.