Video : Tipsbladet
Landshold

DBU står fast før Wales-kamp: Tilbuddet bliver ikke anderledes

Det tyder på, at Danmarks alternative landshold også må tage en tørn på søndag, når Wales kommer til Århus. DBU har ikke tænkt sig at ændre på det tilbud, unionen har givet spillerne.

Mens det forlængst er for sent at mønstre et andet landshold end det alternative af slagsen til aftenens kamp mod Slovakiet, var der en flig af håb for, at de rigtige landsholdsspillere kunne komme i aktion på søndag mod Wales.

Den midlertidige træner, John "Faxe" Jensen, gav udtryk for, at han kun regnede med/håbede på at stå i spidsen for det ene opgør, og formuleringerne fra DBU har antydet, at intet var endeligt afgjort, hvad angår søndag. Men der skal en overraskende kovending til, hvis det skal blive Christian Eriksen, Simon Kjær og co., der stiller til start.

For DBU står fast på, at unionen ikke vil forhandle landsholdsaftale, når kampene afvikles, og derfor kan en ny aftale tidligst blive forhandlet på plads i næste uge. Med mindre altså spillerne accepterer det tilbud, som DBU allerede har lagt frem.

- Der er givet et tilbud, som jeg håber, at spillerne vil tænke godt og grundigt over. Hvis ikke spillerne kan acceptere det tilbud, så har vi en alvorlig situation igen på søndag, for tilbuddet bliver ikke anderledes, siger formand Jesper Møller til Ekstra Bladet.

Tilbuddet er ifølge DBU på de "samme forhold som tidligere – hvad angår honorar, bonus, forsikring samt kok og behandlere. Derudover vil de kommercielle aktiviteter blive sat i bero, da der ikke er en ny aftale for disse."

Omvendt har spillerne også rakt hånden frem mod DBU med deres eget tilbud: at forlænge den aftale, der udløb tidligere på sommeren. Ingen af de to tilbud har modparten taget imod endnu, og i stedet er de sædvanlige landsholdsspillere for manges vedkommende rejst hjem til deres klubber igen.