Optakt: FC Nordsjælland - Randers FC
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - Randers FC

Randers FC har både svært ved at tabe og vinde, mens FC Nordsjælland i Superligaen stadig mangler at finde sidste sæsons storspil frem. Lørdag mødes de to hold i Farum.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag kl. 16.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Michael Johansen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnrfc #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Efter nederlag til både Brøndby og AaB og et travlt kampprogram på grund af Europa League-kvalifikationen lignede det endelig, at FC Nordsjælland fandt ind på rette spor med sejren på 2-0 over Vejle i midten af august.

De to seneste runder har dog budt på et skuffende 0-1-nederlag til AC Horsens og et 0-0-resultat ude mod OB, så efter de første otte runder må sidste sæsons bronzevindere tage til takke med en skuffende niende plads i Superligaen. 

Kasper Hjulmands unge og talentfulde mandskab har ikke formået at ramme samme højder i den hjemlige liga, som de eksempelvis gjorde det mod svenske AIK i Europa League-kvalifikationen, men en tiltrængt landskampspause kan muligvis have givet holdet den fornødne energi. 

Pausen bød dog uheldigvis også på en skade til en af holdets store profiler, Mads "Mini" Pedersen, der er ude i resten af den indeværende måned efter at have pådraget sig skaden på U21-landsholdet. 

Til gengæld fik både Ulrik Yttergård Jenssen og Godsway Donyoh indhop mod OB efter skadesproblemer, og de må derfor formodes at være tilbage i fulde omdrejninger efter pausen. 

Randers FC:
Thomas Thomasbergs tropper har fået en mere end godkendt start på sæsonen, og kronjyderne ligner - modsat sidste sæson - et hold, som man skal stå tidligt op for at besejre.

Kun to nederlag er det blevet til i de første otte runder, og dem led de altså mod sidste sæsons guldkonkurrenter Brøndby IF og FC Midtjylland.

Der er med andre ord kommet mere bund i Randers-mandskabet, der omvendt også kun har vundet to kampe. Og det mod Hobro IK og OB, der udgør tabellens sidste- og næstsidste plads. 

I midtugen var det også lige ved at gå galt for kronjyderne, der måtte helt i straffesparkskonkurrence for at besejre Næsby fra Danmarksserien i Sydbank Pokalens anden runde, og det var næppe Thomas Thomasbergs plan at bruge så mange kræfter på den kamp. 

Mikael Boman har været skadet i denne sæson, men var tilbage mod Næsby og må derfor også forventes at kunne spille en rolle mod FC Nordsjælland. Marcus Mølvadgaard har været ude siden Esbjerg-kampen i fjerde runde, og han er formentlig stadig for skadet til at spille.

Cheftræner Thomas Thomasberg må også se bort fra Kevin Conboy, der har karantæne.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
Randers FC: Kevin Conboy

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Bartolec, Nelsson, Mumin, Antwi - Rygaard, Andersen, Jakobsen - Donyoh, Skov Olsen, Amon

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Bager, Enghardt, Marxen - Aaquist, Poulsen, Rømer, Lobjanidze - Egho, Riis Jakobsen

Profilen:
Godsway Donyoh har været inde og ude af FCN-truppen med skadesproblemer, men har alligevel i sine syv optrædener i denne sæson lavet tre mål og er efter en landskampspause igen til rådighed mod Randers FC. Det ligner ikke FC Nordsjælland at gå fra banen uden at score i to kampe i træk, så Kasper Hjulmand må glæde sig over at have Donyoh tilbage. Han er nemlig manden, der kan bryde den kedelige stime. 

Vidste du, at..:
Randers FC har haft meget svært ved at slå FC Nordsjælland på udebane. De to hold har mødt hinanden 18 gange i Farum i Superliga-sammenhæng, men kun én enkelt gang er det blevet til sejr for kronjyderne.

Dom:
Randers har i denne sæson vist, at de ikke længere bare er et hold, som man går ud og slår. Vi tror også på, at FC Nordsjælland får deres sag for, men omvendt er der så meget kvalitet i hjemmeholdets trup, at de burde være smalle favoritter. 

2-1 til FC Nordsjælland er vores bud.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: