Nordic Entertainment Group sikrer sig EM 2020-rettighederne
Foto: Getty Images
EM

Nordic Entertainment Group sikrer sig EM 2020-rettighederne

Nordic Entertainment Group har sikret sig rettighederne til EM 2020 i Danmark. Danmarks Radio får dele af rettighederne til de mulige danske kampe.

Nordic Entertainment Group (tidligere MTG) har netop offentliggjort, at stationen har sikret sig rettighederne til EM 2020, som spilles i 12 forskellige byer i 12 forskellige europæiske lande.

Alle 51 kampe fra EM-turneringen vises på Viaplay, og såfremt Danmark kvalificerer sig har NENT Group de eksklusive rettigheder til en af Danmarks kampe i Parken.

Danmarks Radio vil få rettighederne til at vise de to øvrige og eventuelle slutspilskampe med dansk deltagelse.

- Det her er en fantastisk nyhed for Nordic Entertainment Group. At få muligheden for at dække et EM, der delvist afvikles i Danmark er virkelig noget, vi glæder os til, og det er noget, som danskerne kan glæde sig til. Det bliver absolut en af de største sportsbegivenheder, der nogensinde har fundet sted i Danmark.

- EM-turneringen bliver større og mere omfangsrigt end nogensinde. Med kampe i 12 forskellige lande og byer bliver turneringen bredt endnu mere ud, end hvad vi har set før. Vi kommer til at sætte alle sejl til for at give danskerne den bedste dækning af EM. Vi er vant til at sætte barren højt fra vores dækning af Champions League, Premier League m.m., og vores mange dedikerede folk kan næsten ikke vente med at komme i gang i juni 2020, siger Nordic Entertainment Groups Head of Sports, Kim Mikkelsen.

Det er første gang i historien, at Nordic Entertainment Group  har sikret sig rettigheder til en EM-slutrunde. Den øvrige fordeling af kampene samt detaljer omkring dækningen vil blive meldt ud på et senere tidspunkt.

Ved EM 2020 vil fire kampe blive spillet i Parken i København. Der er tale om tre gruppespilskampe den 13. juni, 18. juni, 22. juni samt en ottendedelsfinale den 29. juni.

Åbningskampen spilles i Rom den 12. juni og finalen spilles i London den 12. juli.