To danskere fik spilletid, da Ajax fik fornem start på Champions League

Lasse Schöne startede inde mens Kasper Dolberg kom ind fra bænken, da Ajax vandt en sikker sejr på 2-0 over græske AEK Athen

Ajax Amsterdam tog i en af dagens to tidlige kampe i denne onsdags Champions League imod græske AEK Athen hjemme i Amsterdam. Hjemmeholdet havde den danske landsholdsspiller Lasse Schöne med i startopstillingen, mens både Kasper Dolberg og Rasmus Nissen startede på bænken.

Det blev til en stensikker og fuldt fortjent sejr på 3-0 til danskerklubben, dog uden at nogle af danskerne markerede sig med hverken mål eller assist.

Ajax satte sig på spillet fra starten af kampen, og var allerede tidligt i kampen nærgående med flere gode indlæg.

Efterhånden kom gæsterne dog bedre med, at de var flere gange tæt på at true Ajax-målet. Men det blev kun ved ’tæt på’, for athenerne formåede faktisk ikke at få et eneste forsøg indenfor målrammen i første halvleg.

Det gjorde Ajax til gengæld, men bolden ville dog ikke over stregen. Der var flere gode indlæg, særligt fra venstrekanten, men der stod sjældent en modtager klar i feltet. Derfor gik de to hold til pause ved stillingen 0-0 efter en første halvleg, som hjemmeholdet havde domineret.

Anden halvleg startede med lyn og torden. Der var dårligt nok spillet et minut, før Ajax kom foran 1-0. Bolden var dårligt nok givet op, før den var nede omkring grækernes målfelt, og et indlæg fandt frem til venstrebacken Nicolás Tagliafico, der var gået med i feltet. Helt alene med målmanden svigtede han ikke, og han satte stensikkert bolden i nettet til en hollandsk føring.

Godt ti minutter senere var Tagliafico tæt på at blive dobbelt målscorer, da han efter et hjørnespark var helt alene til et hovedstod få meter fra mål. Men AEK-målmand Vasilios Barkas kom fremragende ud af målet, og fik afværget forsøget.

Med et kvarter tilbage fik Ajax dog alligevel målet til 2-0, da indskiftede Donny van de Beek med indersiden kanonerede bolden op i nettaget på flot forarbejde af Dušan Tadić.

Generelt stod der Ajax på hele anden halvleg, og gæsterne havde faktisk ikke et eneste forsøg på mål i hele kampen.

Kasper Dolberg blev skiftet ind efter 78 minutter, men gjorde ikke det store væsen ud af sig.

Det gjorde til gengæld Nicolás Tagliafico, der i kampens tillægstid med sit andet mål i kampen på flotteste vis sendte bolden i en blød bue over keeperen til slutresultatet 3-0.

Dermed fik Ajax en optimal start på dette års Champions League. Lasse Schöne fik fuld spilletid, og gjorde et solidt stykke arbejde på midtbanen i hele kampen, mens Ramus Nissen tilbragte hele kampen på bænken.

I gruppens anden kamp mødes Benfica og Bayern München på førstnævntes hjemmebane.