Tidligere FCK-keeper strålede, men kunne ikke holde Real Madrid fra sikker sejr

Robin Olsen stod en flot kamp for Roma, da Real Madrid indledte titelforsvaret med en sikker og fortjent sejr på 3-0

De forsvarende Champions League-mestre fra Real Madrid indledte onsdag aften titelforsvaret, da man på hjemmebane tog imod sidste års semifinalister fra AS Roma. Her skulle man samtidig forsøge at fortsætte stimen fra den hjemlige liga, hvor man efter fire kampe fortsat er ubesejret.

Det lykkedes da også at hive en sikker sejr på 3-0 i land, der kunne være blevet meget større, hvis det ikke var for den tidligere FCK-keeper Robin Olsens præstation i gæsternes mål.

Hjemmeholdet pressede højt fra start, og efter kun tre minutters spil burde Gareth Bale have bragt hjemmeholdet foran. Han tæmmede på fremragende vis en høj stikning i dybden og trykkede af, men selvom waliseren havde rigeligt plads fik han placeret sin afslutning lige til højre for målet.

Fem minutter senere sendte Luka Modrić en fremragende stikning i dybden til Isco, der pludselig stod helt alene i feltet. Men hans forsøg blev flot taget af den tidligere FC København-målmand Robin Olsen.

Roma havde ikke meget at komme med i starten af kampen, og stillede sig relativt langt tilbage på banen, når de havde bolden. De virkede kun truende, når de forsøgte sig på omstillingerne eller Real Madrid lavede fejl, men gang på gang fik Real Madrid-forsvaret i sidste ende afvist romernes forsøg.

Real Madrid var derimod meget aggressive i offensiven, og der kom en afslutning ud af de fleste besøg på gæsternes banehalvdel. Ofte kom afslutningerne dog langt udefra, og de var sjældent indenfor målrammen.

I løbet af første halvleg fik Roma et par udmærkede forsøg på dødbolde, men det satte aldrig Keylor Navas i Real Madrid-buret på prøve. Real Madrid begyndte efterhånden at sløse i angrebet, og flere og flere angreb løb ganske enkelt ud i sandet.

Mod slutningen af halvlegen havde Real Madrid-kaptajn Sergio Ramos et fint hovedstødsforsøg efter et hjørnespark, men endnu engang var Robin Olsen på plads. Den svenske målmand med de danske aner havde generelt en rigtig fin første halvleg, hvor han havde flere gode redninger.

I halvlegens sidste minut måtte den høje keeper dog måtte give fortabt. Real Madrid fik et indlæg på kanten af feltet, og det omsatte Isco med et køligt spark over muren, helt uden chance for Robin Olsen.

Føringen var ganske fortjent baseret på spillet i første halvleg, hvor Roma endda kunne være glade for, at Real Madrid ikke var mere effektive i kampens åbning.

Roma havde ikke bidraget med meget offensivt i kampens første halvdel, men det blev der lavet om på fra anden halvlegs start. Den var kun et par minutter gammel, da Cengiz Ünder havde en flot langskudsforsøg, som Keylor Navas måtte ud i fuld længde for at redde.

Kun et par minutter senere fik Real Madrid dog en endnu større chance, da Gareth Bale trykkede af i feltet. Desværre for waliseren, der havde været relativt anonym i kampen indtil da, tog hans afslutning undersiden af overliggeren.

Cirka ti minutter senere fik han taget revanche. Luka Modrić sendte en fantastisk stikning afsted i dybden, og Romas forsvar kunne slet ikke følge med den lynhurtige Gareth Bale. Fra en spids vinkel sendte han en knaldhård afslutning afsted, som Robin Olsen ikke kunne nå ned til.

2-0 var på ingen måde ufortjent, og det lignede nu mest af alt et spørgsmål om, hvor stor Real Madrids sejr ville blive. Og gæsterne kan i den grad sende en venlig tanke i retning af Robin Olsen, der flere gange hev nogle store redninger frem.

Blandt andet efter en fremragende detalje af indskiftede Marco Asensio, der med en smart fint snød to mand i Romas målfelt, og stod alene med den svenske keeper. Asensio prøvede med en kig-væk-finte i den direkte duel mod målmanden, men den faldt Robin Olsen ikke for.

Mod kampens slutning fik Roma sendt flere forsøg mod mål, der kunne have bragt lidt spænding tilbage i kampen. Men Keylor Navas var ikke til at komme forbi, og gæsterne måtte derfor gå målløse fra banen.

I kampens tillægstid fik Real Madrid endelig sat målet til 3-0 ind, og det blev klubbens nye nummer 7, Mariano Diaz, der stod for det. Og hvilken kasse! Ude ved det ene hjørnet af målfeltet trak indskiftede Diaz ind i banen og kanonerede bolden op i det modsatte målhjørne, hvor en sagesløs Robin Olsen slet ikke kunne nå op.

Kampen endte dermed 3-0 til Real Madrid, hvilket var ganske fortjent set over hele kampen. Kongeklubben fik derfor en perfekt start på titelforsvaret, og topper nu Gruppe G. I gruppens anden kamp spillede tjekkiske Viktoria Plzeň og russiske CSKA Moskva uafgjort 2-2, og dermed ligger Roma omvendt sidst i gruppen.

I næste runde skal Real Madrid besøge CSKA Moskva på udebane, mens Roma hjemme tager imod Viktoria Plzeň.