Dagens Spilforslag: Istanbul-brag med egen historie
Foto: Getty Images
Spil

Dagens Spilforslag: Istanbul-brag med egen historie

Når Fenerbahce og Besiktas mødes mandag aften er form og aktuel selvtillid ikke nødvendigvis brugbart i et spilforslag.

Klokken 20.00
Fenerbahce - Besiktas
Begge hold scorer 
1.61 @Bet365

Lokalbrag af de store i den tyrkiske liga. Årsagen til, at det først spilles mandag aften er på grund af begge holds deltagelse i Europa League torsdag, hvor Fenerbahce ude fik stryg med hele 4-1 mod Dinamo Zagreb, mens Besiktas hjemme vandt 3-1 over norske Sarpsborg. 

Resultater, der meget godt indrammer de to holds aktuelle form. Fenerbahce er kommet helt skævt fra land i sæsonen og har tabt tre ud af de første fem ligakampe - en noget uvant situation for storholdet. der i de fem kampe bare har fundet nettet fem gange. 

Godt nok vandt Fenerbahce den seneste ligakamp med 1-0 ude over Konyaspor, men inden da var tre kamp i træk tabt til modstandere, der normalt ikke burde være det store problem at hente point i mod. 

Besiktas har langt mere formmæssig momentum for ud over Europa League-sejren har holdet vundet tre og kun tabt en i de fem første spillerunder i den hjemlige turnering. 10 scoringer er det blevet til i de fem kampe, og med det kunne synes oplagt at gå efter gevinst til udeholdet. 

Men dette opgør er et af de store rival-opgør i Istanbul - den slags lokalbrag, der kan have sit helt eget liv, og selv om Besiktas har den bedste form, har holdet altså også lukket mål ind i samtlige ligakampe. 

Og så er et vigtigt faktum også, at Besiktas ikke har vundet ude over Fenerbahce i siden 2005 i ligaen - det er altså i de seneste 13 forsøg! En enkelt sejr i pokalturneringen tilbage i 2009 skal dog noteret, men mønsteret er markant. 

De seneste fire indbyrdes kampe mellem de to hold har dog haft begge hold på tavlen - den løsning går vi med igen.