Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Hobro IK

De danske mestre møder Superligaens aktuelle bundhold, der har skadesproblemer. Det ligner en hjemmesejr, men mærkeligere ting er sket i Superligaen før.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmhob #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De danske mestre fra FC Midtjylland måtte nøjes med uafgjort senest, hvor klubben spillede 0-0 i SønderjyskE. Resultatet kom, efter forsvarsstyrmand Erik Sviatchenko så rødt i første halvleg.

Klubben ligger aktuelt nummer to i dansk fodbolds bedste række med 19 point for 10 kampe, og nu venter en hjemmekamp mod et såret Hobro-hold. En kamp, der skal vindes.

FC Midtjylland har da også vist god styrke på det seneste og har ikke tabt i otte Superliga-kampe i streg. 

Erik Sviatchenko er i karantæne, mens Artem Dovbyk er langtidsskadet. Også Ayo Simon Okosun er ude et par måneder med en skade. Til gengæld fik Rilwan Hassan comeback og dermed sine første spilleminutter i onsdagens pokalkamp mod Dalum IF.

Det opgør varede i øvrigt 120 minutter, og det kunne jo skabe grobund for nogle trætte midtjyske ben mod Hobro. De fleste af holdets spillere er dog ikke normale startere, og truppen er nærmest overdimensioneret bred, så mon ikke Jess Thorup kan finde 11 til 14 friske spillere?

Hobro IK:
Allan Kuhn og Hobro IK er pressede. Ikke kun på point i Superligaen, men også på antallet af spillere. De vælter sig ganske enkelt i skader.

Senest blev det til et smertefuldt nederlag på 0-5 hjemme mod AaB i Superligaen, inden klubben i midtugen dog fik hentet en pligtsejr i Sydbank Pokalen mod Ledøje-Smørum. Den sejr var dog i fare, da Hobro var bagud undervejs.

Sidste sæsons topscorer i Superligaen, Pål Alexander Kirkevold, er ude med en skade, og det samme er Jacob Tjørnelund, Yaw Amankhwah, Martin Mikkelsen, Emmanuel Sabbi og Edgar Babayan formentlig. Så det er svære tider for Hobro, som også måtte se Jonas Brix-Damborg udgå senest.

Karantæner:
FC Midtjylland: Erik Sviatchenko
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Korcsmar, Scholz - Andersson, Poulsen, Sparv, Dal Hende - Mabil, Onuachu, Wikheim

Hobro IK (4-4-2): Rask - Gotfredsen, Bøge, Minor, Putros - Haarup, Olsen, Mistrati, Pedersen - Grønning, Antipas

Profilen:
Zsolt Korcsmar kan meget vel være tilbage i FC Midtjyllands startopstilling. Siden Bubacarr Sanneh i foråret vandt en plads i forsvaret hos FCM, har Korcsmar primært været henvist til bænken, fordi han ligesom Sanneh og Sviatchenko spiller bedst som den centrale af de tre i midterforsvaret. Sanneh er blevet solgt, og Sviatchenko er i karantæne.

Vidste du, at..:
Hobro IK er den klub, der har lukket suverænt flest mål ind i Superligaen. 24 gange i 10 kampe i dansk fodbolds bedste række har Jesper Rask måttet hente bolden ud af målet. Omvendt har FCM lukket færrest ind med bare otte scoringer.

Dom:
FC Midtjylland er ikke overraskende storfavorit til opgøret. Klubben har en stærk trup, og Hobro er hårdt ramt af skader.

Det kommer formentlig også til udtryk i kampen lørdag, hvor vi forventer, at FC Midtjylland vinder en sikker sejr. 3-0 til hjemmeholdet.

Tidligere indbydes kampe, form og tabel: