Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC København - Randers FC

FC København dummede sig, da Viktor Fischer måtte udgå mod Vendsyssel FF. Nu skal løverne klare sig i en hel kamp uden den danske landsholdsspiller.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckrfc #sldk

Holdnyt:
FC København:
Ståle Solbakkens mandskab fik sig en slem forskrækkelse i seneste runde, hvor oprykkerne fra Vendsyssel FF vandt en sensationel 2-1-sejr på hjemmebane. FCK bragte sig planmæssigt foran, men i anden halvleg smed løverne det hele på gulvet.

I den forbindelse er det værd at bemærke, at FCK's største profil, Viktor Fischer, måtte udgå med en skade i pausen, og det var altså ikke godt, hvad gæsterne præsterede uden ham. FC København har selv dømt Fischer ude mod Randers FC, så nu skal holdet vise, at de også kan dominere en Superliga-kamp uden den danske landsholdsspiller.

Nederlaget til Vendsyssel FF lagt sammen med FC Midtjyllands storsejr over Hobro IK betød samtidig, at ulvene overhalede FCK og nu er på førstepladsen i Superligaen. Det er dog kun målscoreren, der adskiller de to klubber.

Foruden Viktor Fischer må FC København undvære Michael Lüftner og Jonas Wind.

FCK varmede op til kampen med et opgør ude mod Bordeaux i Europa League torsdag aften. Her tog løverne en flot skalp og vandt 2-1. 

Randers FC:
Det var ikke verdens nemmeste opgave, Thomas Thomasberg overtog i Randers FC, men den tidligere Hobro-boss har fået sat skik på tingene i Kronjylland, og 14 point efter 11 kampe er ganske godkendt.

Hvis der er noget, Randers FC mangler, er det en rigtig stor skalp. En af de sejre, man for alvor løfter på hatten for. Muligheden er der søndag eftermiddag.

Senest delte kronjyderne i porten med Vejle Boldklub og har blot tabt én ud af de seneste fire kampe. Mod Vejle kunne Randers FC desuden give comeback til angriberen Mikael Boman, der fik spilletid for første gang i denne sæson.

Jannik Skov Hansen, Frederik Lauenborg og Marcus Mølvadgaard er ikke med til FCK-opgøret.

Karantæner:
FC København: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Thomsen - Sotiriou, N'Doye

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Bager, Marxen, Conboy - Kallesøe, Rømer, Poulsen, Lobjanidze - Jakobsen, Stokke

Profilen:
Pieros Sotiriou leverede et nærmest fornærmende ringe indhop for FC København mod Vendsyssel FF, og han har om nogen noget at bevise i søndagens kamp. Cyprioten forventes at starte inde i fraværet af Viktor Fischer, og han brænder helt sikkert efter at vise sig frem fra sin bedste side og få åbnet målkontoen i Superligaen. I Europa har Sotiriou været bedre kørende og scorede også mod Bordeaux. 

Vidste du, at..:
Randers FC har ikke vundet en Superliga-kamp i Parken siden 2013. Ved den lejlighed bragte Thomas Delaney FCK foran, men Ronnie Schwartz, Jonas Borring og Nicolai Brock-Madsen svarede igen og sikrede kronjyderne en flot 3-1-sejr i nationalarenaen.

Dom:
Det er en svækkelse for FC København, at Viktor Fischer ikke er med, og løverne har desuden Europa-ben efter torsdagens opgør i Frankrig, men værterne er stadig store favoritter. Det omsætter FC København til en sikker 3-1-sejr over Randers FC.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: