Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 12. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

12. spillerunde er overstået, og de 14 Superliga-klubber har nu udsigt til en landskampspause. Det bliver en lang en af slagsen for klubber som AaB, FC Nordsjælland, Vejle Boldklub og Randers FC, som alle tabte i weekenden, mens især Brøndby fik noget at smile af efter den første sejr i en måned.

Vi har set nærmere på de individuelle præstationer i den forgangne runde. 

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 12. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Jesse Joronen, FC København (1)
Ståle Solbakken bemærkede torsdag, at Jesse Joronen er inde i en "downperiode", men det var bestemt ikke at se søndag eftermiddag mod Randers FC. Det var ikke finnens travleste arbejdsdag til dato, men han tog sig sikkert af det, der kom og holdt målet rent.

Højre back: Johan Larsson, Brøndby IF (3)
Brøndbys anfører hævede niveauet mod AaB og noterede sig blandt andet for en fin assist til Kamil Wilczek. Johan Larsson nærmer sig kontraktudløb i Brøndby, så der står en masse på spil for svenskeren i øjeblikket. Søndag tog han et skridt i den rigtige retning. 

Central forsvarer: Rodolph Austin, Esbjerg fB (1)
Det kunne lige så godt have været makkeren Markus Halsti, for de to stoppere på 33 og 34 år viste begge, hvorfor de bør kaldes 'rutinerede' snarere end 'gamle'. De holdt AC Horsens nede på et minimum af chancer, afviste alle dødbolde, og så er Austin bare umulig at vinde en fysisk duel mod. Har gang i et flot comeback efter sin langvarige skade.

Central forsvarer: Kees Luijckx, SønderjyskE (1)
SønderjyskE's defensiv havde ikke ret meget at se til mod Vejle, og det er i sig selv en kvalitet. Gæsterne fik ikke lov til meget i Haderslev, og især Kees Luijckx stod stærkt i billedet og overmatchede Vejle-spillerne. 

Venstre back: Nicolai Boilesen, FC København (1)
Nicolai Boilesen har mistet sin plads på landsholdet, men den aktuelle form fejler ingenting. I 4-0-sejren over Randers FC leverede FCK-profilen en bundsolid indsats og krydrede det blandt andet med en assist til Pieros Sotiriou.

Højre midtbane: Robert Skov, FC København (3)
Alexander Bah spillede en suveræn kamp for SønderjyskE, men der bliver ikke plads til ham på Rundens Hold. Uheldigvis for Bah spiller han samme position som Robert Skov, og FCK'eren var flyvende søndag mod Randers FC. Den tidligere Silkeborg-spiller assisterede Dame N'Doye, havde tredjesidste fod på Pieros Sotirious scoring og bankede selv et langskud i kassen i anden halvleg. Imponerende præstation af Robert Skov. 

Central midtbane: Josip Radosevic, Brøndby IF (1)
Det begynder for alvor at ligne noget for Christian Nørgaards direkte afløser i Brøndby IF. Kroaten var god mod AaB og kom i vejen for mange ting. Det var tilmed en god aktion af Josip Radosevic, der førte til Lasse Vigens 3-0-scoring. Radosevic var en del af en meget velfungerende Brøndby-midtbane i Aalborg. 

Central midtbane: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland (1)
FC Nordsjælland led et skuffende nederlag til Hobro IK, men Mikkel Rygaard gjorde, hvad han kunne med en scoring og en assist. Den tidligere Lyngby-profil har været lidt for svingende i sin tid i FC Nordsjælland, men søndag var der ikke en finger at sætte.

Venstre midtbane: Awer Mabil, FC Midtjylland (4)
En af efterårets helt store åbenbaringer i Superligaen. Awer Mabil var igen én af sit holds bedste spillere i den forventede midtjyske sejr på 3-0 over Vendsyssel FF, og man kan ikke rose australieren nok for den måde, han har banet sig vej tilbage i varmen hos de danske mestre. Awer Mabil sørgede blandt andet for assisten til Paul Onuachus åbningsmål. 

Angriber: Paul Onuachu, FC Midtjylland (1)
Nigerianeren leverede den bedste præstation i indeværende sæson mod Vendsyssel FF. Paul Onuachu scorede et signaturmål til 1-0 og havde en meget stor aktie i 2-0-scoringen, som blev noteret for et selvmål. FCM-profilen er modbydelig at spille over for, når han rammer niveauet, og han var også for stor en mundfuld for Vendsyssel FF's oprykkere.

Angriber: Quincy Antipas, Hobro IK (1)
Quincy Antipas har udtalt, at han er som god vin - han bliver bedre med alderen. Søndag var han rigtig god, da han blev dobbelt målscorer for Hobro IK i den forløsende 3-2-sejr over FC Nordsjælland. Den mangeårige Superliga-profil er blevet 34 år, men han kan stadig være med. Antipas får pladsen på Rundens Hold lige foran Kamil Wilczek fra Brøndby IF.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.