Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide om de mange 0-0-kampe: Vigtigt at holde nullet

Det danske landshold har spillet 0-0 i fire ud af de seneste elleve landskampe. Landstræner Åge Hareide understreger vigtigheden af, at kunne lukke bagude, når spillet ikke helt fungerer.

Mens det danske landshold under Morten Olsen havde en mere idealistisk tilgang til spillet, har stilen under Åge Hareide været mere pragmatisk.

Blandt andet lægger nordmanden stor vægt på, at nullet skal holdes. Således er fire ud af landsholdets seneste elleve landskampe endt uden mål. 

Kampene mod Irland, Frankrig, Sverige og Irland er således alle endt 0-0. Hvis man ser bort fra Slovakiet-kampen, har Danmark kun indkasseret to mål i 2018. Samtidig har landsholdet scoret otte mål i samme periode.

Åge Hareide påpeger, at 0-0 ofte er et godt resultat, og fremhæver eksempelvis kampen mod se senere verdensmestre fra Frankrig under VM.

- Jeg går op i, at vi spiller til nul, når vi ikke selv kan score. Det er meget vigtigt internationalt, hvor det er tætte og jævne kampe. Oftest er det svært at komme til chancer, fordi vi møder gode forsvar, og derfor er der større krav til vores forreste spillere, siger Åge Hareide til DR.

Landstræneren bakkes op af Mathias "Zanka" Jørgensen, som påpeger, at 0-0 er det næstbedste resultat, hvis man ikke selv kan score. Hvor landsholdet tidligere har lidt dumme nederlag på grund af unødvendigt indkasserede mål, er holdet i dag bedre til at lukke af bagude i kampe, hvor tingene ikke helt fungerer, lyder det fra Huddersfield-spilleren.