U21-landsholdet slog sikkert Færøerne og sikrede EM-billetten

Danmarks U21-landshold er klar til næste års EM-slutrunde efter en 3-0 sejr over Færøerne i Aalborg.

Danmark kunne sikre sig EM-billetten med en sejr, og det var lige, hvad de unge, danske drenge gjorde, da de på mål af Jacob Bruun Larsen, Mikkel Duelund og Magnus Christensen sikrede sig en 3-0 sejr over Færøerne.

Danmark havde på forhånd varslet, at de ville komme ud med et mere offensivt udtryk end i kampen mod Polen, og det var da også danskerne, der var på bolden på Færøernes banehalvdel i kampens indledning.

Selvom danskerne pressede Færøerne helt ned i egen hule, skulle der gå 20 minutter før Danmark blev farlige. Mikkel Duelund blev sendt mod baglinjen i venstresiden og sendte en blanding af et indlæg og en afslutning ind foran målet. Den færøske keeper fik dog afværget.

Danmark kom foran i første havlegs overtid. Et dansk hjørnespark endte efter et par tilfældigheder for fødderne af Dortmund-stjerneskuddet Jacob Bruun Larsen på kanten af feltet, og han sparkede resolut bolden i kassen. Et tiltrængt mål for Danmark at gå til pause på.

Det var et selvtillidsfyldt dansk hold, der gik på banen til anden halvlegs start, og allerede fem minutter efter pausen, kom Danmark på 2-0. Dynamo Kiev-spilleren Mikkel Duelund modtog bolden et par meter uden for feltet, hvor han efter en elegant vending sikkert huggede Danmark yderligere i front.

Danmark skulle også komme på 3-0 kort inden slutfløjt, da indskiftede Magnus Christensen headede 3-0 målet i nettet.

Dermed kunne jublen bryde løs, og U21-landsholdet er med sejren klar til EM-slutrunden næste sommer i Italien og San Marino.