Ankersen: Der er europæisk respekt om FCK
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Europa League

Ankersen: Der er europæisk respekt om FCK

Forud for kampen mod Slavia Prag ser Peter Ankersen en lille fordel til FC København, fordi klubbens resultater ifølge backen giver respekt. Især på hjemmebane er FCK svær at slå.

Kampene kommer som perler på en snor for Peter Ankersen i øjeblikket. For en uge siden spillede han landskamp mod Østrig i Herning, søndag var han med til at slå Vejle Boldklub i Nørreskoven, og torsdag venter der så en Europa League-kamp hjemme mod Slavia Prag.

Det er en vigtig kamp i gruppen, for FC København har fire point, mens Slavia har tre. Vinder hjemmeholdet, kan det altså trække fra i kampen om videre avancement. Og at bedømme ud fra Peter Ankersens udlægning tror backen på en sejr.

Han mener således, at FCK's resultater i Europa giver holdet en fordel inden opgøret.

- Jeg tror, at der er en eller form for europæisk respekt omkring os fra vores modstanderes side. De kender til vores europæiske resultater og vores meritter i Telia Parken. Så på en eller anden måde har vi måske allerede et lille forspring på det parameter, når vi går ind til kampen, siger Peter Ankersen i podcasten Hovedkvarteret.

Den 28-årige FCK'er fremhæver især klubbens gode resultater på hjemmebane som en fordel.

- Vi har vist os rigtig, rigtig stærke i Telia Parken i europæisk sammenhæng. Jeg tror kun, at jeg har været med til at tabe to europæiske hjemmekampe med FCK, og det vidner om stor kvalitet og stabilitet, siger han.

De to europæiske hjemmebanenederlag, som Ankersen har haft andel i, er det mod Atlético Madrid i februar i år og det mod Jablonec i Europa League-kvalifikationen i 2015.