Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Brøndby IF

Sidste sæsons nummer et og to mødes i Herning mandag aften i et opgør, hvis forventningerne er og skal være at komme op og blande sig med FC Midtjylland og FC København i toppen.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #fcmbif #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De danske mestre har skiftet cheftræner, men at dømme ud fra Kenneth Andersens debut, er der ikke meget, der har ændret sig for Midtjylland. Den 51-årige førsteholdstræner åbnede sin tid som Superliga-træner med en sejr på 4-1 ude over FC Nordsjælland, og derfor fortsatte de forsvarende mestre takterne fra den seneste tid.

Efter halvdelen af grundspillet i landets bedste række ligger FCM nummer et - med samme pointantal som FCK på andenpladsen - og det ligner en duel i toppen mellem de forsvarende mestre og Ståle Solbakkens FCK.

Selv om man ikke for alvor har fornemmelsen af, at FCM spiller fantastisk, vinder klubben masser af kampe og point, og det må man lette på hatten over. Der er stadig plads til forbedring, men fysisk er det et utrolig godt mandskab, der kan tvinge sin vilje igennem i kampe. Og det har vi set igen denne sæson.

Til kampen mod Brøndby er Kenneth Andersen uden angriber Artem Dovbyk og offensivspiller Ayo Simon Okosun, men ellers bør der være frit valg på alle hylder.

Brøndby IF:
Tyske Alexander Zorniger leder stadig efter formlen. Senest blev det blot til et enkelt point hjemme mod OB, og i syv hjemmekampe denne sæson har Brøndby blot formået at hente seks point. Det er dårligst af alle Superliga-hold. Også Hobro har fået seks point hjemme, men klubben har kun spillet seks hjemmekampe.

Til gengæld kan man i Brøndby så glæde sig over, at man har vist styrke på udebane. 12 point er det blevet til i seks udekampe, så her lykkes det altså for Brøndby, der også "kun" har lukket ni mål ind.

Mod FC Midtjylland er Alexander Zorniger uden den langtidsskadede Kevin Mensah, mens der også er tvivl om Kasper Fisker, Jens Martin Gammelby, Björn Kopplin og Dominik Kaiser, der alle har været ramt af mindre skader og var ude senest mod OB.

Det er ikke utænkeligt, at Zorniger ændrer i det centrale forsvar, for både Paulus Arajuuri og Benedikt Röcker er duelstærke og har tidligere haft succes med at stoppe store og stærke Paul Onuachu. Også i angrebet kan der være en ændring ved siden af Kamil Wilczek, efter Nikolai Laursen senest ikke greb chancen fra start mod OB.

Målmand Benjamin Bellot vender tilbage efter overstået karantæne.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Sviatchenko, Scholz - Andersson, Poulsen, Sparv, Dal Hende - Mabil, Onuachu, Wikheim

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Schwäbe - Larsson, Arajuuri, Röcker, Jung - Radosevic - Vigen, Tibbling - Mukhtar - Erceg, Wilczek

Profilen:
Awer Mabil har lige forlænget sin aftale med FC Midtjylland, og den nykårede australske landsholdsspiller har virkelig grebet chancen fra start i klubben fra Herning og Ikast. Mabil har stået for flere oplæg og er blevet en fast del af stammen på holdet hos de danske mestre. Hold øje med offensivspilleren, der har mange strenge at spille på og kan give problemer for Brøndby-back Anthony Jung. Han er også super hurtig.

Vidste du, at..:
Brøndby har vundet de sidste par gange, klubben har gæstet MCH Arena i Herning. Begge gange i foråret, hvor det længe så ud til, at Brøndby skulle vinde det danske mesterskab, men hvor FCM til sidst gik forbi og løftede mesterskabstrofæet - ironisk nok kom det blandt andet i stand, fordi FCM var i stand til at vinde på Brøndby Stadion.

Dom:
Virkeligheden er en helt anden, end da de to hold mødtes i Herning i foråret, og derfor er kampen mandag aften også en anden. FC Midtjylland har et forspring til Brøndby på 10 point efter de første 13 kampe i sæsonen, og i det hele taget har de danske mestre været bedre både offensivt og defensivt denne sæson.

Det virker, som om FCM-stilen er gennemført og integreret i hele holdet, hvor Brøndby stadig leder efter procenter - ikke mindst i presspillet.

Det tror vi også får afgørende betydning for kampens udfald. Brøndby vil helt sikkert vil have momenter i opgøret, og kan klubben udnytte de momenter, kan holdet godt overraske og tage en sejr med tilbage til den københavnske Vestegn. Men vi tror til syvende og sidst, at FCM's fysik vil blive udslagsgivende. Vi tror på, det ender med en sejr til FC Midtjylland på 3-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: