Video : Tipsbladet
Superliga

Blandt Europas bedste: AaB giver masser af spilletid til egne talenter

Superliga-klubben AaB er blandt Europas allerbedste til at give spilletid til klubbens egne talenter, og det glæder klubbens sportschef.

AaB har i flere år kendt for at producere nogle store talenter og samtidig være i stand til at implementere dem på klubbens førstehold. Det er ingen undtagelse i øjeblikket.

En undersøgelse fra sportsanalyseinstituttet, CIES, viser således, at mere end 66 procent af AaB’s spilletid i denne sæson er tilfaldet spillere, som har være gennem klubbens ungdomssystem.

Det er den højeste procentdel af alle klubber i Superligaen, men det er samtidig også den tredjehøjeste procentdel blandt de 31 bedste ligaer i Europa. Kun Sigma Olomouc fra Tjekkiet og Nitra fra Slovakiet giver en højere procentdel af spilletiden til egenproducerede spillere.

Tallene er noget, som sportschefen i AaB er rigtig stolt af.

- I indeværende sæson er det sådan, at to tredjedele af vores spilletid har vi givet til spillere, som er blevet uddannet i AaB, hvilket er helt exceptionelt, siger Allan Gaarde til klubbens hjemmeside.

- Den er vi stolt af, og det er noget, som er rigtig vigtigt for vores klub. For det betyder også, at vi jo gør det, som vi siger, at vi gør.

I Superligaen er det gennemsnitlige tal på 18,5 procent for spilletid til egenproducerede spillere.