Video : Tipsbladet
Benelux

Nicolai Jørgensen om misset skifte: Feyenoord krævede en sindssyg sum

Den danske angriber Nicolai Jørgensen missede i januar et skifte til Premier League og Newcastle United - han troede selv, han skulle afsted.

Feyenoord-dansker Nicolai Jørgensen scorede i søndags sæsonens første mål i den hollandske række Eresdivisie. Målet kom efter en længere periode, hvor danskeren har siddet ude med en skade i foden.

Men faktisk var der meget, der tilbage i januar tydede på, at Nicolai Jørgensen var fortid i Holland og Feyenoord.

Premier League-klubben Newcastle United var kommet med et stort bud, der ville gøre den danske angriber til - på det tidspunkt - Danmarks dyreste spiller. 130 millioner kroner lød buddet fra den engelske klub, og Nicolai Jørgensen havde sådan set pakket tasken.

- Jeg sagde til min hustru: "Det ser ud til, at vi forlader Rotterdam." Newcastle ønskede mig sidste vinter for en sum, jeg troede, Feyenoord ville acceptere. Det gjorde mig nervøs, at klubben krævede en sindssyg transfersum. Så får man tanken, at det ikke kommer til at ske, siger den danske landsholdsangriber til Voetbal International.

Og ganske rigtigt kom det ikke til at ske. Feyenoord krævede omkring 180 millioner kroner for danskeren, og så endte Newcastle og manager Rafael Benitez med at trække sig fra aftalen.

I stedet blev det et svært forår for Nicolai Jørgensen, der havde svært ved at finde målet, inden han tog formen med ind til VM. Nu er danskeren så tilbage for Feyenoord efter en sommerpause og en efterfølgende fodskade, og han arbejder nu på at finde sit høje niveau igen.

- Jeg er 27 år, og så har man andre prioriteter end en dreng på 18. På det tidspunkt vil man videre, og man kun på store klubber, og alt er muligt, men i den alder ved man meget lidt om, hvad livet handler om. For mig er det allervigtigste at være glad. Folket her elsker mig, og jeg føler virkelig noget for denne klub, siger han og slår fast:

- Hvis jeg skal væk fra Feyenoord, skal det også være et stor skridt i dén henseende (at han skal være glad og føle noget for klubben,, red.), men for at det kan ske, skal jeg levere for Feyenoord.

Nicolai Jørgensen og Feyenoord møder på søndag ærkerivalerne fra Ajax. Det opgør spilles i Amsterdam.