Video : Tipsbladet
Generelle

Moniz siger op i Slovakiet: Klubben lider på grund af mit temperament

Den tidligere Randers FC-træner har sagt sin stilling op i AS Trencin.

Han fik bare otte Superliga-kampe i spidsen for danske Randers FC, men hollænderen Ricardo Moniz virkede til at trives i AS Trencin.

Som chef for den slovakiske klub var hollænderen tæt på at få holdet Europa League-gruppespillet. Men til trods for succesen går det nu, som det også er gået i mange andre klubber: Ricardo Moniz er fortid efter få måneder i klubben.

Den tidligere Randers-chef overtog stillingen som træner for klubben i sommer, men ifølge klubbens hjemmeside har han valgt at trække sig som træner for holdet.

Forklaringen er om ikke andet noget selvreflekterende.

- Det har været nogle fantastiske måneder i AS Trencin. Jeg kom til Trencin i foråret, og jeg har set, hvordan det her hold har spillet, og præstationen blev kronet med en sejr om at komme i playoff til Europa League-gruppespillet. Som træner var jeg i spidsen for holdet i forbindelse med en god start på sæsonen og en inspirerende præstation i Europa League-kvalifikationen. Alt sammen lykkedes med supporten fra mine kollegaer og ledelsen, siger Ricardo Moniz til klubbens hjemmeside og forklarer:

- Men desværre har jeg - efter kampen mod Ruzomberok - valgt at stoppe som træner for AS Trencin. Det er min beslutning. Jeg føler, at klubben lider, på grund af mit eksplosive temperament. Jeg har sagt det mange gange før: Ligaen er ikke klar til det, selv om niveauet i ligaen er godt. Det er mig, der forhindrer succes for AS, så jeg er nødt til at stoppe.

- Klubbens succes er vigtigere end min egen. Fra hele mit hjerte og med stor respekt ønsker jeg drengene og hr. Ling (ejer, red.) succes fremadrettet, siger Ricardo Moniz til klubbens hjemmeside.

Klubben sikrede sig en plads i Europa League-playoffs ved at slå Feyenoord, men i den sidste og afgørende runde var AEK Larnaca for stor en mundfuld.

I ligaen ligger AS Trencin nummer fem, men klubben har tabt de seneste fem kampe i streg.

Hvad fremtiden nu byder for Moniz, melder historien ikke noget om. Han blev ansat i AS Trencin i starten af juni.