Video : Tipsbladet
Premier League

Brian Riemer om Brentford-job: FCK-stilen sidder dybt i mig

Efter 10 år i FC København har Brian Riemer klubbens stil inde under huden. Det skal han bruge som en fordel, nu han er blevet assistent i engelske Brentford.

Indtil videre har det pointmæssigt været en skidt start for danske Thomas Frank, der overtog cheftrænerjobbet i London-klubben Brentford i oktober. Tre kampe er endt med tre nederlag, men håbet er, at der er bedring i vente.

Det skal Thomas Franks nye assistent være med til at sikre.

Brian Riemer blev hentet ind fra FC København, og efter 10 år i klubben fra Danmarks hovedstad, er han rykket til en klub fra Englands hovedstad.

Her mener Riemer, at hans fornemmeste opgave er at støtte sin danske chef.

- Thomas har allerede været fremragende til at fortælle mig om systemet, hvordan han vil spille, og hvad der er holdets styrker og svagheder. Også om ting, der kan gøres anderledes. For mig handler det om, hvordan jeg kan støtte ham bedst, og der skal jeg bruge min erfaring. Det handler om at lræe holdet at kende og spillerne i detaljer, siger Brian Riemer på et pressemøde.

Systemet er noget anderledes, end Riemer har været vant til i FC København. FCK stiller op i en 4-4-2 opstilling, hvor Brentford omvendt oftest er spiller med en enkelt frontangriber. Alene formationsændringen har betydning for presspillet, og hvordan man står på banen.

- Jeg har været i FC København i 10 år, så FCK-stilen sidder dybt i mig. Jeg er jo vokset op med den filosofi de sdiste 10 år. Jeg har arbejdet med forskellige trænere, der har påvirket mig, og jeg ser frem til atarbjede med Thomas og give ham den support, han har brug for. Jeg kan godt lide at arbejde individuelt med spillere, men i den første tid handler det for mig om at lære folk bedre at kende og få et godt forhold til spillerne. Jeg har også et godt syn på dødbolde og den defensive struktur, så det er noget af det, jeg gerne vil hjælpe Thomas med, siger Brian Riemer og forklarer:

- En af mine styrker er arbejdet med mennesker. At komme ind og møde 55 nye mennesker, og 48 timer efter, man er landet, er der kamp, er lidt svært. Men jeg arbejder på at lære alle at kende og gøre tingene på den rigtige måde. Lige nu er det spændende, og der er mange nye indtryk og nye måder at se tingene på. For mig gælder det om så hurtigt som muligt at kunne støtte Thomas, så vi kommer ind i en god periode i Championship.

Den 40-årige dansker fortæller, at han tidligere har haft lidt erfaring med engelsk fodbold. Fra 2004 til 2008 var han scout i Skandinavien for Norwich.

Ud over Frank og Riemer er også Lars Friis ansat i trænerstaben.