Optakt: OB - Esbjerg fB
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: OB - Esbjerg fB

To formstærke hold i blå og hvide striber runder Superligaens 16. runde af. Men hvem vinder?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #obefb #sldk

Holdnyt:
OB:
Den er ikke altid snorlige, OB’s pil, men siden midten af august har den primært peget opad. I perioden har holdet spillet 13 kampe og kun tabt én. Det var til gengæld mod søndagens modstandere, Esbjerg, der med lidt held og en scoring via Jacob ”Lungi” Sørensens albue vandt 2-0 på hjemmebane.

De gode resultater har ført OB fra 14.- og sidstepladsen frem til nummer syv og dermed på tærsklen til top 6. Det er ganske vist så tæt i midten af rækken, at holdet kan ligge alt fra nummer fem til nummer 12 efter runden, men det ser trods alt bedre ud, end det gjorde efter sæsonstarten med fire nederlag i fem kampe.

Senest har OB vist to gange mod Hobro IK, at fynboerne i hvert fald er bedre end Superligaens aktuelt lavest placerede hold, men de har netop brug for at fastholde den fine stime, fordi midterfeltet i Superligaen er så tætpakket. Med en sejr kan holdet også hale ind på de syv point, der er op til de esbjergensiske gæster.

Det bliver dog formentlig fortsat uden den tidligere EfB’er Ryan Johnson Laursen, der sad ude i de to kampe mod Hobro, og reservemålmand Sayouba Mandé.

Esbjerg fB:
Det er efterhånden ved at være længe siden, at de første iagttagere sagde, at de ikke forventede, at oprykkernes gode stime ville fortsætte. På et eller andet tidspunkt måtte det gå galt, lød det, men det tidspunkt er ikke oprundet endnu. Esbjerg buldrer ufortrødent videre.

Buldrer i hvert fald resultatmæssigt, for det er sjældent, holdet bare kører sine modstandere ud af banen. Men hvad gør det, hvis man vinder alligevel? Ikke en disse, for EfB ligger nummer tre i Superligaen og har fem point ned til SønderjyskE på fjerdepladsen.

Det var netop SønderjyskE, der senest måtte bukke under for de vestjyske marginaler, da Agus Garcia i den ekstra spilletid headede sit hold i Sydbank Pokalens kvartfinaler.

Siden seneste Superliga-kamp har Rafael van der Vaart indstillet karrieren, og mens det fyldte i medierne, at ligaens største stjerne ikke længere ville være fodboldspiller, kommer det næppe til at fylde det store rent sportsligt. For hollænderen spillede sjældent, og derfor er det eksempelvis mere kritisk, at midtbanekollegaen Joni Kauko har karantæne.

Derudover sidder Adnane Tighadouini og Kristian Riis ude de næste to-tre uger, mens Mathias Kristensen må betegnes som tvivlsom. Hans prognose lød i tirsdags på tre-fem dages pause.

Karantæne:
OB: Ingen
Esbjerg fB: Joni Kauko

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Grytebust – Leeuwin, Tverskov, Lund – Desler, Kløve, Drachmann, Nielsen, Barrett Laursen – Kadrii, Helenius

Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg – Brinch, Austin, Halsti, Lauridsen – ”Lungi” Sørensen, Anyembe, Parunashvili – Kristensen, Petre, Oti

Profilen:
Det, der tidligere lignede et backproblem, er blevet vekslet til en back-overflod. Midtstopperen Jeppe Brinch måtte nødtvunget derud, fordi Daniel Anyembe og Nikolaj Hagelskjær begge var skadet, men han har gjort det så godt, at han har holdt den tidligere anfører Hagelskjær ude, og nu, hvor Anyembe også er klar igen, er spørgsmålet, om han overhovedet kan gøre krav på pladsen. I første omgang får Brinch dog formentlig igen spilletid, fordi Anyembe skal vikariere på midten, ligesom han gjorde mod FC Midtjylland.

Vidste du, at..:
Undgår OB nederlag, vil holdet runde syv Superliga-kampe i træk uden at tabe. Det vil i givet fald være første gang i mere end fem år, holdet går så mange kampe uden et nederlag.

Dom:
Begge hold har vist flot stabilitet på det seneste, og det er især defensiven, der gør sørger for de gode resultater i begge lejre. Med 16 indkasserede mål hver er det kun de to tophold, FCK og FCM, der har lukket færre ind.

Omvendt plejer der at blive scoret, når der er stribe-derby, og vi skal tilbage til april 2010 for at finde den seneste målløse kamp mellem OB og EfB. Denne gang bliver der også scoret, for buddet herfra er 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: