Video : Tipsbladet
Champions League

Schöne og Ajax fik godt resultat: Vi har alt i egne hænder

Ajax fik 1-1 ude mod Benfica, og nu skal holdet bare have to point i de sidste to kampe for at gå videre fra gruppen.

Hollandske Ajax har ikke været i Champions League-gruppespillet siden sæsonen 2014/2015, men det er ikke til at se. Klubben har efter de første fire kampe i gruppespillet, der tæller Bayern München, Benfica og AEK Athen, fortsat ikke tabt, og dermed står holdet med gode kort for at gå videre.

Bayern fører gruppen med 10 point, mens Ajax er lige efter med otte point. Efter 1-1 onsdag mod Benfica har Ajax fire point ned til netop Benfica på tredjepladsen, så danskerklubben er med to kampe igen tæt på at kvalificere sig videre.

- Det har været nogle år siden, at vi sidst var med i gruppespillet, men vi har ofte været et hold, der efter fire kampe har skullet kæmpe om at blive nummer tre. Nu ligger vi nummer to i gruppen, og vi har alt i egne hænder. At overvintre i Champions League vil være en ny oplevelse for os, sagde Lasse Schöne til Voetbal International efter kampen mod Benfica.

Schöne spillede hele opgøret, Kasper Dolberg det sidste kvarter på banen, og Rasmus Nissen Kristensen sad på bænken i hele opgøret. Nu venter en udekamp mod AEK Athen, og her vil Ajax være videre i turneringen med en sejr over AEK Athen eller Benfica-pointtab hjemme mod Bayern München.

- Vi kan ikke slappe af, og vi skal gå efter at gøre arbejdet færdig i Grækenland, sagde danskeren.

Ajax ligger også nummer to i den bedste hollandske række, hvor klubben i weekenden møder Excelsior, der har dansk-islandske Mikael Anderson på leje denne sæson.