Video : Tipsbladet
Landshold

U21-spillerne skal vise sig frem: DBU arrangerer træningstur til Mexico

Landstræner Niels Frederiksen får mulighed for at se talenterne an og prøve nogle ting af i januar, hvor U21-landsholdet rejser til Mexico på en vintertur forud for sommerens U21-slutrunde.

Når det danske U21-landshold onsdag klokken 20 møder Spanien i en testkamp forud for sommerens U21-EM i Italien og San Marino, er det en mulighed for Niels Frederiksen for at spillerne og systemet an i en svær, svær kamp. Danmark er oppe mod en af forhåndsfavoritterne, så det er en glimrende mulighed for landstrænerteamet for at finde ud af, hvor holdet står.

Og teamet kan nu glæde sig over, at der kommer yderligere muligheder for at se nogle ting an og prøve nogle forskellige ting.

DBU præsenterer nemlig en træningstur for U21-landsholdet, der i januar drager 10 dage til Mexico.

Det vil primært være U21-aktuelle spillere fra den hjemlige liga, der kommer med på turen, der løber fra den 10. januar til den 20. januar, og der venter Danmark kampe mod Mexicos U21-landshold samt en på nuværende tidspunkt ukendt modstander.

- Det er altid rigtig godt at komme af sted på det tidspunkt, hvor træningsforholdene i varmen er noget bedre end i iskolde Danmark. Da vinterturen primært udgøres af spillere fra de danske klubber, er det også en gylden mulighed for os som trænere til at se bredden i vores U21-trup og få set nogle af dem, der kan komme i spil til den endelige EM-trup, siger Niels Frederiksen og forklarer:

- Når vi tager afsted i januar, bliver der også mulighed for at træne en masse. Det er jo i spillernes opstartsperiode, og der skal vi sørge for, at vi får trænet rigtig godt med dem. Dem, der er hjemme i klubberne, træner jo hårdt i den periode, og det skal vi selvfølgelig også gøre med vores spillere.

Den danske U21-landstræner glæder sig over, at han får lejlighed til at få testet spillerne mod dygtige modstandere.

- At møde et mexicansk landshold vil være rigtig god erfaring for os. Det giver rigtig meget at møde nogle helt andre fodboldkulturer, der opfatter fodbold på en lidt anden måde, end vi måske gør og er vant til. Vi er meget struktureret og organiseret i dansk fodbold, det er er de knapt så meget. Så det er godt for vores spillere at finde ud af, hvad den form for fodbold kan give os af muligheder i spillet - men også, hvad det er for nogle ting, vi skal være dygtige til at håndtere mod netop en sådan modstander.

Efterhånden er flere og flere af de danske U21-landsholdsspillere at finde i udenlandske klubber, og de er derfor ikke aktuelle til turen.

Det danske U21-landshold møder på tirsdag England i endnu en ganske fin test for Niels Frederiksens landshold.