Video : Tipsbladet
Superliga

Kenneth Emil Petersen ændrer mening: Stopper karrieren ved årsskiftet

OB's forsvarsspiller venter ikke helt til sommer med at stoppe karrieren.

Han var fast mand, anfører og en af de vigtigste spillere på holdet i OB under Kent Nielsen, men siden Jakob Michelsen kom til klubben, har forsvarsspiller Kenneth Emil Petersen måttet konstatere, at han ikke er i nærheden af holdet i Odense.

Forsvarsspilleren er ikke længere OB-anfører, og planen var, at han til sommer ville stoppe sin fodboldkarriere, fordi han altså må nøjes med reserveholdsfodbold.

Nu lader han sig dog pensionere tidligere, end det først var planlagt.

Kenneth Emil Petersen fortæller på det sociale medie Twitter, at han ikke har i sinde at vente helt til sommer med at stoppe sin aktive karriere. Det gør han allerede, når sidste kamp i efteråret er spillet.

Den kamp er mod Petersens tidligere arbejdsgiver AaB.

- Derouten er total. Fire måneder efter jeg blev spurgt, om jeg ville være anfører, lægger jeg støvlerne på hylden. Livet som reserve er absurd kedeligt. Sidste kamp bliver i Odense mod AaB. Den kamp glæder jeg mig til at se, skriver han.

Udover en fortid i AaB har Petersen også spillet for AC Horsens og Herfølge i Superligaen. Han har 304 kampe i landets bedste række på sit cv - det bliver næppe til flere.

Til OB's hjemmeside fortæller forsvarsspilleren om sit stop:

- Det er vemodigt og en speciel dag, men jeg er også meget afklaret omkring det hele. Jeg glæder mig til at komme ud på den anden side og se fremad. Det har været 2,5 hårde år, hvor vi ikke har opnået den sportslige succes, som vi havde troet på og håbet på. Det ærgrer mig rigtig meget, men når det er sagt, så føler jeg, at jeg har bidraget til at skubbe klubben i den rigtige retning, og den fornemmelse er jeg glad for at kunne sidde tilbage med.

- Jeg føler, at det er det rigtige tidspunkt for mig at stoppe nu. Det er klart at en plads som reservespiller ikke er så sjov når karrieren alligevel er ved at slutte, og derfor er klart det bedste for både OB og for mig, at jeg kommer videre allerede til nytår. Jeg vil gerne takke klubben og fansene for at give mig muligheden for at spille i en stor og traditionsrig klub, som OB er. Uanset at vi ikke er lykkedes på det sportslige, som vi gerne ville, så vil jeg se tilbage på tiden i OB som lærerig og givende, siger Kenneth Emil Petersen.

Tipsbladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra både Kenneth Emil Petersen og OB's sportschef, Jesper Hansen, men uden held.