Video : Tipsbladet
Generelle

UEFA-præsident fastslår: Der kommer ingen europæisk superturnering

Storklubberne i Europa har barslet med en europæisk superturnering, men det ønsker UEFA ikke, fortæller præsident Aleksander Ceferin til BBC.

Football Leaks har vist, at flere topklubber i europæisk fodbold har været langt i snakken om en udbryderliga, og mens nogle klubber afviser at have været interesseret, selv om de figurerer i mails og på lister, bekræfter andre, at det har været en seriøs dialog.

En sådan turnering kommer med sikkerhed ikke til at blive til noget, siger UEFA-præsident til engelske BBC.

- Super League kommer ikke til at ske. Det er på en måde fiktion nu eller en drøm.

Topklubberne søger hele tiden at spille større og større kampe og få en så stor bid af kagen som muligt, og det er altås med til at presse klubberne i de næste rækker. Blandt andet danske klubber, hvor FC København, der har været europæisk bannerfører de sidste mange år, kan få sværere og sværere ved at komme i Champions League og endda Europa League - specielt, hvis der kommer endnu en europæisk turnering, som UEFA har barslet med.

- Vi har nogle ideer, siger Aleksander Ceferin på spørgsmålet, hvordan man sikrer, at topklubberne er tilfresde.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at enhver superturnering er udelukket. Klubberne skal være i UEFA-turneringer, og alle klubber skal have muligheden for at kvalificere sig til europæiske turneringer, siger han.

Senere i interviewet siger han også noget, der nok lyder meget godt i ørene på de danske klubber. Han gør det nemlig klart, at han også tjener de mindre klubber og nationers europæiske interesser.

- Desværre er det ofte sådan, at de rige bliver rigere. Vi er nok en af de få organisationer, der forsøger at håndtere det.