Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - OB

OB har leveret et forrygende comeback i Superliga-tabellen og skal forsøge at fortsætte stimen på kunstgræsset i Farum.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum 
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #fcnob #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland: 
I en så uhyre tæt liga som Superligaen skal man tage klubbernes placering med et gran salt, da det kun er meget få point, der adskiller top og bund, men det er svært at komme udenom, at FC Nordsjælland har været én af de helt store skuffelser i denne sæson. En 10. plads efter 16 runder er ikke prangende for de forsvarende bronzevindere.

FC Nordsjællands helt store problem er, at holdet ikke kan vinde på udebane. Nul sejre på fremmed græs er det blevet til i denne sæson for Kasper Hjulmands tropper, der senest fik 1-1 i Randers. Derfor er de nok meget glade for, at søndagens opgør spilles i Farum.

FCN har stadig en ambition om at snige sig med i mesterskabsspillet, og med kun tre point op til Brøndby på sjettepladsen er løbet på ingen måde kørt for det unge mandskab. Men der skal nogle andre boller på suppen.

Hjemmeholdet har både Andreas Skovgaard og Ulrik Yttergård Jenssen i karantæne mod OB, og Mads "Mini" Pedersen er tvivlsom. 

De mørke skyer er lettet over Ådalen, og OB er nu pludselig oppe på en fjerdeplads i Superligaen. Det skal tages med det forbehold, at der kun er tre point ned til en 11. plads, men det er under alle omstændigheder godt kommet tilbage af Jakob Michelsens mandskab.

Den store nyhed fra OB i landskampspausen har været Kenneth Emil Petersens forestående karrierestop. Midtstopperen har kontrakt med fynboerne for resten af indeværende sæson, men reservetjansen keder eks-anføreren så meget, at motivationen ikke er der længere. 

OB vandt senest 2-1 over Esbjerg fB, og i kølvandet på sejren har det været et tema, at der er lidt for mange centrale midtbanespillere i den fynske trup. Det synes Casper Nielsen i hvert fald, at der er, og sportsdirektør Jesper Hansen og Jakob Michelsen lyder ikke til at være uenige. Især er det gået ud over Kamil Vacek, der ikke har spillet et eneste minut i Superligaen.

Det lysner på skadesfronten i OB, hvor reservekeeper Mandé Sayouba er eneste mand på listen. Janus Drachmann, Anders K. Jacobsen, Mathias Greve og Ryan Johnson Laursen har dog haft småproblemer i ugens løb. 

Karantæner: 
FC Nordsjælland: Skovgaard, Jenssen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Larsen - Hansen, Nelsson, Gudmann - Bartolec, Kofod, Damsgaard, Rasmussen - Skov Olsen, Kudus, Donyoh

OB (3-5-2): Grytebust - Tverskov, Leeuwin, Lund - Laursen, Kløve, Drachmann, Nielsen, Barrett - Helenius, Kadrii

Profilen:
FC Nordsjælland er ramte i forsvaret med både Ulrik Yttergård Jenssen og Andreas Skovgaard ude med karantæne. Spørgsmålet er så, hvordan Kasper Hjulmand vælger at blande kortene, og én af mulighederne er at smide 18-årige Marcus Gudmann i startopstillingen. Det unge talent fik en halv time på banen mod Randers, og nu kan der vente ham en startplads.

Vidste du, at..:
Andreas Skov Olsen er oppe på otte sæsonmål, og han er den første teenager siden Mikkel Duelund til at score mere end seks mål i Superligaen på én sæson.

Dom:
Gudskelov for FC Nordsjælland er de på hjemmebane mod OB, men det bliver alligevel vanskeligt for Kasper Hjulmands tropper, der er hårdt ramt i forsvaret. OB er inde i en god periode og kommer med masser af selvtillid, og vi tror på, at det ender med fynsk sejr søndag eftermiddag. OB vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: