Ajax-danskerne er klar til Champions League-forår

Med en 2-0-sejr i Athen er danskerklubben Ajax sikret videre avancement i Champions League-turneringen.

Lasse Schöne og Kasper Dolberg var i startopstillingen, mens Rasmus Nissen blev skiftet ind, da Ajax med en 2-0-sejr ude mod AEK Athen er videre fra Champions League-gruppespillet.

Hollænderne kunne nøjes med uafgjort, og det kom til udtryk i første halvleg. Ajax dominerede på bolden, men de satsede ikke synderligt. AEK Athen evnede ikke at tage initiativet, og så blev det hele på Ajax’ præmisser.

Længe kunne det ligne en nulløsning, men efter lidt over en time fik Ajax straffe. Lasse Schöne frisparksindlæg blev bremset af Marko Livajas arm. Det betød, at AEK-angriberen modtog sit andet gule kort, og dermed var hjemmeholdet pludselig i undertal.

Serbiske Dusan Tadic sparkede straffesparket i nettet, og så var Ajax ikke længere afhængig af resultatet i München, som senere tager imod Benfica. Samme Tadic lukkede og slukkede, da han få minutter senere gjorde det til 2-0 efter fint spil af Ajax.

Sejren betyder, at Ajax har booket en billet til slutspillet i Champions League, som bliver spillet til foråret.

Om de går videre som 1’er eller 2’er afgøres først i den sidste runde, når de hjemme tager imod Bayern München i direkte duel om førstepladsen.