Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: SønderjyskE - FC Nordsjælland

Der er tale om en vaskeægte sekspointskamp i den tunge ende af tabellen, når Sønderjyske søndag får besøg af FC Nordsjælland i Haderslev. En forløsende udesejr vil bringe FCN tilbage i kampen om top seks, mens et nederlag for alvor vil få det til at se sort ud for Kasper Hjulmand og co.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sjefcn #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
De falder meget sjældent igennem og stod inden forrige runde også med en fin Superliga-stime uden nederlag, og derfor er det også meget sigende for det tætte midterfelt, at SønderjyskE med et par pointab nu er faldet ned på 9. pladsen i tabellen.

Senest tabte de med 0-2 til Brøndby i en kamp, hvor de med lidt held sagtens kunne have fået point, men i stedet står de nu kun med én sejr i de seneste fem ligakampe.

Superligaen er stadig tæt fra nummer tre til nummer 14, men vinder sønderjyderne søndag, når FC Nordsjælland kommer på besøg, så kan de altså slå et lille hul ned til de nederste hold og dermed igangsætte en god slutspurt inden vinterpausen. Claus Nørgaards tropper har også revanchen til gode, efter at FCN slog dem med 4-1 i Farum tidligere på sæsonen.

Nicholas Marfelt, Søren Frederiksen og Rasmus Vinderslev vendte tilbage mod Brøndby, mens Johan Absalonsen, Ramon Rodrigues, Joao Pereira, Victor Mpindi Ekani og Anders Egholm sad ude. Hvorvidt de fem sidstnævnte er blevet klar til FCN-kampen, må vi vente og se.

FC Nordsjælland:
Kasper Hjulmands tropper har kun to udekampe tilbage i 2018 og dermed også kun to chancer tilbage for at rette lidt op på holdets elendige statistik på fremmed græs i Superligaen i det indeværende kalenderår. 

Én sølle sejr på udebane er det blevet til, og den faldt helt tilbage i starten af marts mod Randers FC. Det skal de nu forsøge at lave om på, når de gæster SønderjyskE, og hvis sidste sæsons bronzevindere ikke vil være en del af nedrykningskampen, er de efterhånden også pisket til det.

FC Nordsjælland har nemlig tre point op til SønderjyskE på 9. pladsen inden søndagens kamp, så et nederlag vil skabe et dumt hul op til de øvrige hold, der kæmper om en plads i top seks. 

Cheftræner Kasper Hjulmand kan dog glæde sig over, at han både har Andreas Skovgaard og Ulrik Yttegård Jenssen tilbage fra karantæne. Mads Pedersen fortæller selv, at han håber på et comeback, men han starter næppe inde.

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-4-1-1): Mielitz - Gartenmann, Pedersen, Luijckx, Poulsen - Bah, Jonsson, Zimling, Jakobsen - Rømer - Lieder 

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Bartolec, Nelsson, Skovgaard, Jenssen - Rygaard, Andersen, Damsgaard - Amon, Donyoh, Skov Olsen

Profilen:
Det har været meget svingende, hvad Godsway Donyoh har leveret i denne sæson, men angriberens seneste optræden mod SønderjyskE var der ikke en finger at sætte på. Ghaneseren scorede hele tre mål i 4-1-sejren tilbage i oktober, så han har gode minder med SønderjyskE-forsvaret, der med stor sandsynlighed har et ekstra øje på den 24-årige skarpretter.

Vidste du, at..:
FC Nordsjællands har spillet 14 Superliga-kampe i træk på udebane uden at vinde, men de er stadig langt fra Superliga-rekorden. Stimen er faktisk end ikke i top 10, der toppes af Brøndby IF, som i perioden 23. marts 2006 til 16. september 2007 spillede 24 kampe på udebane i træk uden at vinde. De 14 kampe er dog klubrekord i FC Nordsjælland.

Dom:
De har sat en forfærdelig udebanestime sammen i de forgangne måneder, men lige her og nu kniber det altså både ude og hjemme for FC Nordsjælland. Hjulmands mandskab har ikke vundet de seneste seks kampe, og de møder nu SønderjyskE, der heller ikke vinder mange kampe, men som i det mindste undgår at tabe størstedelen af dem.

Det kunne derfor meget vel ende uafgjort i Haderslev. 2-2 er vores bud på et resultat.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: