Video : Tipsbladet
Generelle

Ballon d'Or 2018: Sådan stemte Tipsbladet

Ballon d'Or - prisen som verdens bedste fodboldspiller - er netop blevet uddelt, og her kan du se, hvordan Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen har stemt - og med hvilke begrundelser.

Verdens mest prestigefyldte individuelle pris i fodbold er netop blevet uddelt, og i år var det Real Madrid-stjernen Luka Modric, der kunne lade sig hylde som vinder af Ballon d'Or.

På vegne af Danmark er det Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen, der har stemt, og han er dermed én af i alt 195 journalister, der har været med til at kåre vinderen. Hvor det tidligere var både journalister, landsholdsanfører og landstrænere, der stemte til prisen, har FIFA valgt at løsrive sig fra den prestigefyldte Ballon d'Or-uddeling for i stedet at uddele "The Best"-prisen, og med sig har FIFA taget sig kaptajner og trænere.

Vinderen skal vurderes ud fra perioden november 2017 til og med 9. november i år, og Troels Bager Thøgersen lover, at han igen i år har gjort sig umage som Danmarks officielle repræsentant.

Tipsbladets chefredaktør afgav sine stemme således:

1. Luka Modric, Real Madrid og Kroatien (6 point)
2. Lionel Messi, FC Barcelona og Argentina (4 point)
3. Antonie Griezmann, Atletico Madrid og Frankrig (3 point)
4. Raphael Varane, Real Madrid og Frankrig (2 point)
5. Mohamed Salah, Liverpool og Egypten (1 point)

- Jeg har stemt på Luka Modric som min etter, fordi han endnu en gang var arkitekten bag en Real Madrid-triumf i Champions League, den fjerde på fem sæsoner. Det er en enestående præstation, og så fulgte Modric det op med et flot VM, hvor han sammen med Rakitic og Mandzukic spillede et land med 4,2 millioner indbyggere tæt på en VM-titel. Han er dalet i efteråret, sammen med holdkammeraterne i Real Madrid, og efter at han i sommer forsøgte at komme til Inter. Men i et felt, hvor jeg kan finde mangler ved alle de nominerede spillere, fortjener Modric guldbolden for to enestående præstationer med Real Madrid og Kroatien, siger Troels Bager Thøgersen til tipsbladet.dk.

Ved afstemningen i 2017 gav Troels Bager Thøgersen 6 point til Lionel Messi, men i 2018 er FC Barcelona-stjernen altså ifølge chefredaktørens blevet overhalet af Luka Modric. 

- Selvom Lionel Messi igen i år har vist sig som en troldmand i FC Barcelona og i den grad bar holdet, trækker Barcelonas skuffende Champions League-exit i foråret og Argentinas dårlige VM markant ned for ham. Jeg har Lionel Messi som min toer, fordi han spiller SÅ godt for FC Barcelona. Han har sjældent været bedre, og selvom Barcelona blev betydeligt bedre i 2017/2018-sæsonen, bærer Messi stadig langt mere, end dengang Xavi og Iniesta var der til at kontrollere Barcelonas spil.

- Jeg mener ikke, Lionel Messi personligt kan lastes for Argentinas til tider skandaløse præstation ved VM i Rusland. Han må græmme sig over, at Argentina er langt fra at have de fantastiske hold, man kunne stille med i halvfemserne og første halvdel af nullerne, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.

Han forklarer videre:

- Jeg har vægtet Griezmann et my over Varane, fordi presset på forwarden er så enormt og det denne gang lykkedes at vinde slutrunden i modsætning til i 2016 på hjemmebane, ligesom det også trækker op i min bog, at Atlético og Griezmann klemte ballerne sammen og tog Europa League dybt alvorligt i stedet for at sejle ud til venstre, da de røg i Champions League-gruppespillet i december 2017. Men man kan også sagtens forsvare at have Varane som treer, selvom han ligesom Modric og de andre Real-spillere er faldet i efteråret,

- Jeg tog Mohamed Salah som min sidste spiller på grund af, at han nær havde styret Liverpool til en stor titel. Han viste efter min mening det bedste angrebsspil ud over Messi, mens Egyptens tidlige VM-exit og skaden betyder, at jeg umiddelbart ikke tror, Salah er endt højt i den samlede Ballon d'Or-kåring.

Troels Bager Thøgersen fastslår, at der efter hans mening sagtens kunne have været én dansker blandt de 30 nominerede til Ballon d'Or.

- Efter min mening har det været et bredt kandidatfelt i 2018, og i modsætning til mange tidligere år har der ikke været én oplagt vinder. Jeg kan finde svagheder ved alle kandidaterne, også dem i toppen.

- Jeg synes godt, man kunne have taget Christian Eriksen med blandt de 30 nominerede i stedet for klubkammeraten Hugo Lloris og da især i stedet for Karim Benzema. Jo, Frankrig vandt VM med Lloris som anfører, og Benzema gjorde Cristiano Ronaldo god, men spillemæssigt kunne man sagtens forsvare at have taget Eriksen med i stedet for én af de to, også når man tager den rødhvide klaphat af. Jeg havde heller ikke brokket mig, hvis Isco eller Gareth Bale var røget til fordel for Eriksen, flot saksesparksmål eller ej, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.

Hvis du gerne vil give din mening til kende over for Troels Bager Thøgersen i forhold til hans stemmer til Ballon d'Or, kan du finde ham på Twitter, hvor hans handle er @TroelsBagerT.