Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Dame N'Doye vandt sværvægtsbrag mod Austin

Tipsbladet.dk zoomer ind på Superliga-opgøret mellem FC København og Esbjerg fB.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC København - Esbjerg fB 3-0 (2-0)

1-0 Dame N'Doye (4.)
2-0 Robert Skov (str.) (44.)
3-0 Robert Skov (str.) (47.)

Kampens bedste:

FC København:
Dame N'Doye bad en bøn til de højere magter inden kampstart, og den blev hørt. Senegaleseren har trukket et stort læs for FCK i hele efteråret, men han virker ikke den mindste smule træt, og i 3-0-sejren over Esbjerg var han involveret i alle scoringer. Blev den store i godstogs-duellen med Rodolph Austin i vestjydernes centrale forsvar. FCK kan vist roligt kalde Dame N'Doye til forhandlingsbordet og få forlænget den kontrakt, der udløber til sommer.

Esbjerg fB:
Det var svært at være fra Esbjerg denne søndag i nationalarenaen, hvor FCK sad på begivenhederne, men Mathias Kristensen kunne se tilbage på en godkendt præstation. Den 21-årige offensivspiler havde flere fine aktioner, og han var centimeter fra at score, da han hamrede bolden på stolpen i anden halvleg.

Kampens værste:
Emmanuel Oti Essigba kan løbe stærkt, men alt for ofte er det også det eneste, han kan. Sådan en eftermiddag havde Esbjerg-spilleren i Telia Parken, hvor han i tide og utide smed bolden væk, og han fik slet ikke udfordret FC Københavns defensiv. Udskiftet med 20 minutter igen.

Kampens detalje:
Få i dansk fodbold kan undervejs i en kamp skiftevis være så gode venner og så stor en fjende med bolden som Peter Ankersen. Det ene øjeblik er det helt sublimt, og det næste laver FCK-profilen en håbløs aktion. Efter 16 minutter var han i det sublime hjørne, da han diskede op med en forrygende nedtagning på en lang tværpasning fra Andreas Bjelland og fastholdt FCK-angrebet. Det var kampens flotteste, tekniske detalje, og assisten til Dame N'Doye efter fire minutter var også flot. Til gengæld præsterede Ankersen også en afslutning tæt under mål, som røg til indkast...