Aubameyang overhaler Salah med to mål i Arsenal-sejr

Pierre-Emerick Aubameyang blev den store helt for Arsenal med to mål, da The Gunners besejrede Burnley 3-1 i Premier League. Med 12 sæsontræffere er Aubameyang nu topscorer i ligaen.

Arsenal indledte lørdag eftermiddag sit juleprogram med en hjemmekamp mod formsvage Burnley. The Gunners have brug for en sejr for at holde trit med London-rivalerne Tottenham og Chelsea i top 4-ræset, mens Burnley havde desperat brug for point i bundkampen.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, og i de første to minutter havde begge hold haft en kæmpe chance. Først pillede Joe Hart en fin afslutning fra Arsenals unge Ainsley Maitland-Niles, og i det efterfølgende kontraangreb var Ashley Westwood alene med Bernd Leno, men midtbanespilleren sparkede forbi.

Herefter satte Arsenal sig på kampen, og hjemmeholdets pres gav pote efter et lille kvarter. Mesut Özil fandt Kolisinac på bagerste stolpe med en knivspark pasning. Han lagde bolden skråt bagud til en helt fri Pierre-Emerick Aubameyang, der let scorede til 1-0. Et fremragende angreb.

Arsenal fortsatte med at dominerede uden at komme til de helt store chancer, og det største højdepunkt i den resterende del af første halvleg, var et rygby-sammenstød mellem Burnleys Ashley Barnes og Arsenals Sokratis, der endte med en advarsel til Barnes.

Unai Emerys mandskab kom stærkt ud efter pausen og gjorde det straks til 2-0 efter hurtigt kontraangreb. Bolden endte hos Aubameyang, der med lidt hjælp fra en Burnley-fod bragede bolden i nettet. Det var hans 12. sæsonscoring, hvilke sendte ham forbi Mohamed Salah og op øverst på topscorerlisten.

Gæsterne var helt ude i tovene og virkede ekstremt frustrerede, men fik kæmpet sig ind i kampen igen. Efter massivt klumpspil i Arsenals felt og lidt flipperspil, faldt bolden til sidst ned for fødderne af Ashley Barnes, der bankede reduceringen i kassen.

Burnleys scoring virkede til at ryste Arsenal, og små 20 minutter før tid modtog Jack Cork en aflevering inde i Arsenal-feltet, men Burnley-spilleren mistimede fuldstændig sin frie skudchance.

Resten af kampen var en nervøs affære, hvor hjemmeholdet ikke for alvor turde gå efter at lukke kampen, og i stedet måtte afværge et par halvfarlige dødbolde fra bundholdet. Burnley fik dog aldrig lagt Arsenal under et reelt pres, og i stedet afgjorde Alex Iwobi kampen med sit mål til 3-1 i overtiden.

Dermed spillede Emerys tropper sig op på siden af Chelsea med 37 point på tabellens fjerdeplads.