Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide: Vi er kommet styrket ud af landsholdskonflikten

Selvom han kalder landsholdskonflikten for forstyrrende og ødelæggende, tror Åge Hareide, at alle er kommet styrket ud på den anden side efter landsholdskonflikten tidligere i år

Det var tæt på at gå galt, da der i løbet af sensommeren og efteråret skulle laves en ny landsholdsaftalte. Her var der dyb konflik mellem DBU og Spillerforeningen på hver sin side af bordet, og de to parter kunne ikke blive enige om en ny aftale, efter den gamle landsholdsaftale udløb efter VM-slutrunden.

Det medførte, at Danmark måtte stille op til venskabskampen mod Slovakiet med et hold bestående af amatørspillere. Og kun på grund af en midlertidig aftale lykkedes det at spille Nations League-kampen mod Wales.

Var den kamp blevet aflyst, kunne det potentielt have fået Danmark smidt ud af både Nations League og andre turneringer, der i sidste ende kunne koste Danmark deltagelsen ved en slutrunde.

Til sidst skrev parterne dog endelig under på en ny aftale, der gælder for de kommender seks år. Noget, der naturligvis glæder landstræner Åge Hareide. Faktisk fortæller han ifølge Ritzau, at alle parter i hans optik er kommet styrket ud på den anden side af konflikten. 

- Alt tyder på, at alle parter er kommet styrket ud af konflikten, og jeg har en fornemmelse af, at alt omkring konflikten er parkeret. Det har spillerne været gode til.

Han kalder dog samtidig konflikten for både forstyrrende og ødelæggende for landsholdet. Han slår endda fast, at han ikke ville være landstræner i dag, hvis ikke der var blevet fundet en løsning.

Det blev der som bekendt, og blandt andet derfor gik Danmark hen og vandt sin gruppe i Nations League foran Wales og Irland. Sidstnævnte er også med i Danmarks kvalifikationspulje til EM i 2020, der udover Danmark og Irland også tæller Schweiz, Georgien og Gibraltar.