Video : Tipsbladet
Superliga

Simon Poulsen indstiller karrieren og bliver træner

SønderjyskE får ikke Simon Poulsen på banen i 2019 - han har valgt at indstille karrieren og bliver i stedet træner.

Han har været med til VM, spillet masser af landskampe og spillet i udlandet, men nu er det alt sammen slut for den 34-årige venstre back Simon Poulsen.

Den tidligere dnaske landsholdsspiller har nemlig valgt at indstille sin karriere, skriver SønderjyskE på sin hjemmeside.

Simon Poulsen havde kontraktudløb i SønderjyskE ved årsskiftet, og parterne var i dialog, men i stedet for at tage en tur mere, har Poulsen altså valgt at sige farvel til spillet.

Nu går han i stedet i gang med faget som træner. Han har således fået en toårig trænerkontrakt og skal være assistent i SønderjyskE, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Jeg kommer nok til at savne spillet på banen til at starte med, men jeg kan godt mærke på min krop, at den ikke er, hvad den har været. Nu har jeg også fået tingene lidt på afstand i ferien, og jeg føler mig privilegeret over, at jeg har muligheden for at gå direkte over i trænergerningen, så jeg fortsat får en tilknytning til spillet. Jeg kan blandt andet godt lide at arbejde med de unge spillere, og jeg føler også generelt, at jeg har en masse, jeg kan bidrage med efter mine mange år som professionel fodboldspiller, lyder det fra nu tidligere professionelle fodboldspiller Simon Poulsen til SønderjyskE's hjemmeside.

Han forklarer:

- Nu startede og slutter min aktive karriere i SønderjyskE, og det betyder meget for mig, at det også er her, at jeg skal starte min nye karriere. SønderjyskE er min hjerteklub, og jeg glæder mig til at give noget tilbage af det, som klubben har givet mig gennem årene.

Fra SønderjyskE's side er der glæde over, at man har formået at holde på Simon Poulsen. Poulsen fik sin professionelle debut som bare 16-årig i 2001, inden han skiftede til FC Midtjylland og senere fik udlandsophold i Holland og Italien.

- Da vi hentede Simon Poulsen hjem efter en flot udenlandskarriere, var det allerede i tankerne hos os begge, at vi også gerne ville have ham tilknyttet i en rolle efter den aktive karriere. Simon Poulsen er vel nok det største navn, der har været i SønderjyskE, og med de sportslige og menneskelige kvaliteter, han besidder, har det været vigtigt for os at holde ham i klubben, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til klubbens hjemmeside og forklarer:

Det ligger ham helt naturligt at coache de unge spillere, og det har han også gjort som spiller og viceanfører på superligaholdet, og han kan bidrage med sin store erfaring og spillemæssige kvaliteter. Jeg er sikker på, at vi får stor glæde af ham som træner både på superligaholdet og i vores talent-setup for klubbens største talenter, siger Haysen.

Dermed er det ikke kun Glen Riddersholm, der har først træning med holdet den 7. januar - det er også assistenten Simon Poulsen.