Gündogan strålede, da City bankede Championship-hold

Ilkay Gündogan blev noteret for fire assists, da Manchester City bankede Rotherham med hele 7-0 i FA Cuppen.

Manchester City var store favoritter til opgøret mod Rotherham i FA Cuppen, og den favoritværdighed blev da også indfriet. Hjemmeholdet vandt med hele 7-0, hvor Ilkay Gündogan blev noteret for hele fire assists.

Efter 10 minutter kom hjemmeholdet efter planen foran. Kevin De Bruyne fandt i feltet Raheem Sterling med en fin aflevering, og efter et skarpt træk forbi en modstander, sparkede Sterling elegant og sikkert City i front.

Rotherham stod helt nede i egen hule, og selvom Manchester City var mest på bolden, lykkedes udeholdet udmærket med at afvise City i første halvleg. Kort inden pausen gik det dog galt.

Ilkay Gündogan modtog bolden uden for feltet, og med en genial bold over forsvaret fandt han unge Phil Foden ved bagerste stolpe. Den unge midtbanemand kiksede sin førsteberøring, men det snød målmanden, og førsteberøringen blev til en afslutning, der trillede over stregen.

Det skulle også blive 3-0 inden pausen. I tillægstiden blev Kyle Walker sendt afsted i et overlap. Hans indlæg mod bagerste stolpe blev på uheldig vis sendt i nettet af udeholdets forsvarsspiller Semi Ajayi, og så måtte det undertippede udehold gå til pause bagud med 3-0.

Fem minutter efter pausen ville Gabriel Jesus også lege med. Raheem Sterling tog en flot dribletur og fandt brasilianeren tæt inde under mål, der nemt kunne prikke bolden i kassen til 4-0.

Efter 70 minutter blev føringen udbygget. Gündogan viste igen flot overblik og spillede Riyad Mahrez fri, så offensivspilleren nemt kunne gøre det til 5-0.

Kort efter blev det 6-0, og igen var det Ilkay Gündogan, der var i oplæggerens rolle. Tyskeren slog et hjørnespark ind i feltet, og her kom Nicolas Otamendi flyvende og pandede bolden i mål til 6-0.

Det skulle også blive 7-0 kort før tid, og igen blev Ilkay Gündogan noteret for assisten. Det er dog Leroy Sané, der skal have æren for målet, der efter et par flotte driblinger sparkede bolden i kassen på kanten af feltet.

Der trækkes lod til næste runde af FA Cuppen på mandag.