Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-sportschef om Evander: Han skal forbedre sit output

FC Midtjylland har fået permanent papir på Evander, og dermed er et stort talent sikret hos de danske mestre. Sportschef Svend Graversen kan imidlertid få øje på flere områder, hvor brasilianeren kan forbedre sig.

FC Midtjylland lejede i sommerens transfervindue den brasilianske midtbanespiller Evander, og han så utrolig spændende ud i efteråret, hvor han i glimt viste prøver på en teknisk formåen, der ikke er hverdagskost i dansk fodbold. 

De samme ting har man også kunnet få øje på i FC Midtjylland, og derfor er det ikke nogen overraskelse, at ulvene har valgt at købe Evander fri af Vasco da Gama. De danske mestre meddelte tirsdag, at Evander har underskrevet en kontrakt frem til 2023. 

- Det er et udslag af det forarbejde, vi gjorde i sommer, hvor vi var på udkig efter en spiller, der kan gøre den afgørende forskel på sidste tredjedel af banen, og det fandt vi i Evander, og jeg synes bestemt, han har vist, hvilke kvaliteter han besidder, siger Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland, til tipsbladet.dk.

20-årige Evander var i 2018 med i kapløbet om at vinde prisen som årets Golden Boy, der gives til den bedste spiller under 21 i en europæisk liga. FCM-spilleren vandt helt som ventet ikke prisen, men nomineringen i sig selv er med til at kaste lys over brasilianerens talent.

Svend Graversen tøver dog med at kalde Evander et "ekstraordinært talent".

- Det er et stort talent, men om han er et ekstraordinært talent, kan man først sige, når man er hele vejen, og det er Evander slet ikke endnu. Der er masser af ting, han kan forbedre i sit spil, og det skal vi være dygtige nok til at hjælpe ham på vej med, siger sportschefen og tilføjer:

- Han skal lægge på fysisk, og med det mener jeg ikke, at han skal have flere muskler, men at han skal blive bedre til at komme rundt på banen. Han kommer fra en helt anden kultur, hvor man gør mange ting anderledes, så han vil kun blive bedre, når han får vores tilgang i Danmark lidt mere ind under huden.

Evander scorede to mål i efteråret i Superligaen, og også her skal han forbedre sig.

- Han skal forbedre sit output. Det har været godkendt indtil videre, og han har både lavet mål og assists, men der skal komme endnu mere fra hans side, så han bliver mere afgørende, lyder det fra Svend Graversen.

Dygtig til at integrere sig
Opholdet i FC Midtjylland er det første i Europa for 20-årige Evander, og det er velkendt, at unge, sydamerikanske spillere skal bruge noget tid på at tilpasse sig en helt ny kultur udenfor banen og en helt ny spillestil inde på grønsværen. For Evander har det dog ikke lignet et problem indtil videre.

Det er i høj grad hans egen fortjeneste. Da brasilianeren rykkede teltpælene til Danmark, havde han både sin familie og en nær ven med. 

- Evander har været rigtig dygtig til at integrere sig, og jeg synes, vi har været gode til at tage imod ham. Jeg vil især rose Evander for ikke at lade sig forstyrre af faktorer, han ikke kan gøre noget ved alligevel. Det er ikke nogen hemmelighed, at vejret i Danmark ikke lige er skræddersyet til en brasilianer, men han brokker sig ikke, for han ved godt, at han alligevel ikke kan ændre på det. Han tænker kun på det ting, han kan forbedre, siger Graversen.

Ifølge Ekstra Bladet har FC Midtjylland betalt 13 millioner kroner for Evander, og håbet er helt sikkert, at ulvene kan få de penge hjem igen - og mange flere - ved at sælge midtbanespilleren engang i fremtiden.

Den drejebog er dog endnu ikke skrevet, fastslår Svend Graversen.

- Vi har hentet Evander for at forbedre de sportslige muligheder og ikke andet på nuværende tidspunkt. Hvis han kan være med til at løfte os, er det velkendt, at det kan give nogle muligheder for at komme videre, men det er først og fremmest noget, man skal gøre sig fortjent til, siger sportschefen.

Evander fik spilletid i ti Superliga-kampe i efteråret.