Landshold skal træne på 2. divisionsstadioner under EM 2020
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
EM

Landshold skal træne på 2. divisionsstadioner under EM 2020

Når EM 2020 blandt andet skal afvikles i København, får besøgende landshold mulighed for at træne på Tingbjerg Idrætspark og Valby Idrætspark. Begge huser til daglig mandskaber i 2. division.

For første gang i historien kommer Danmark til at lægge græs til slutrundefodbold for herresenior, når EM 2020 spilles. Fire kampe skal spilles i Telia Parken, men de besøgende EM-landshold skal også have et sted at træne.

Det får de mulighed for på Tingbjerg Idrætspark og Valby Idrætspark. De to stadioner, der til daglig huser Brønshøj BK og BK Frem fra 2. division, er af UEFA udvalgt til officielle træningsbaner.

Tingbjerg Idrætspark skal være såkaldt Transfer Training Centre. Det betyder, at idrætsparkens baner fungerer som træningsbaner for hold, der skal spille kamp i Parken, skriver Københavns Kommune.

Valby Idrætspark skal være Team Base Camp og indgår dermed i et katalog, som holdene kan vælge imellem i forhold til at have et fast sted at bo og træne under slutrunden.

- Som vært for EURO2020 ser vi frem til at byde nogle af verdens bedste fodboldspillere velkommen til København. Med Tingbjerg og Valby Idrætsparker får spillerne gode træningsfaciliteter, så de kan være helt klar til de vigtige kampe - som tusindvis af tilrejsende fodboldfans og københavnere glæder sig til at overvære, siger overborgmester Frank Jensen.

Der er i alt 12 værtslande for EM-slutrunden i 2020. Udover Danmark er det Holland, Aserbajdsjan, Spanien, Ungarn, Rumænien, Irland, Skotland, England, Tyskland, Italien og Rusland.