Video : Tipsbladet
Generelle

Ingen dansk opbakning til FIFA-præsident: Det er ikke tilfredsstillende

Gianni Infantino bliver senere på året genvalgt som FIFA-præsident, for han har ingen modkandidater. DBU holder sig foreløbig tilbage med sin støtte, for det danske forbund mangler informationer om Infantino og FIFA's planer.

Jesper Møller er i vælten i disse dage. Senere torsdag bliver han måske valgt ind i UEFA's magtfulde ekskutivkomité, hvilket han har brugt de seneste uger på at føre valgkamp for, og samtidig har han skullet forholde sig til FIFA's kommende præsidentvalg.

Det står nu klart, at Gianni Infantino bliver genvalgt, da fristen for at melde sig som modkandidat udløb i går. Det betyder dog ikke, at præsidenten har alle landes støtte. DBU og de øvrige nordiske fodboldforbund har valgt ikke at skrive under på den støtteerklæring, som de fleste FIFA-lande ellers har.

Formand Jesper Møller forklarer det med, at han og kollegaerne mangler informationer om de nye turneringer, som Infantino og FIFA vil indføre.

- Det betyder dog ikke, at vi ikke kan leve med Infantino som præsident. Men vi mangler flere oplysninger om de nye turneringer. Det, vi indtil videre har fået at vide, er ikke tilfredsstillende, siger Møller til Ekstra Bladet.

- Vi havde en lang diskussion i Marrakech i januar, og vi gjorde det klart, at indtil vi får de oplysninger, vi mener er nødvendige for at kunne bedømme det, vil vi hverken sige ja eller nej til de nye turneringer. Det er dog tydeligt, at de andre konføderationer gerne ser, at turneringerne bliver til noget hurtigt.

De omtalte turneringer er dels et nyt og udvidet klub-VM, som UEFA nærer stor mistillid til, da forbundet frygter, at det vil udfordre Champions Leagues position; dels en ny international landsholdsturnering.

UEFA holder i dag kongres, hvor den europæiske fodboldpræsident, Aleksandar Ceferin, også bliver genvalgt uden modkandidater. Umiddelbart efter skal syv nye medlemmer af forbundets eksekutivkomité vælges, hvoraf Jesper Møller er én af ni kandidater.