Video : Tipsbladet
Spil

Spilforslag til Superligaen: Hvem scorer målene?

Vi indleder foråret med spil på formstærke målscorere.

Superligaen er tilbage, og det samme er spilforslagene rettet mod Danmarks bedste fodboldrække.

En forårspremiere er altid en svær størrelse. Valget er derfor i første omgang faldet på tre målscorere, som både har vist god form i træningskampene samt potentiale i efterårets kampe. Endvidere er der tale om spillere, som alle indleder sæsonen på hjemmebane – ligesom der selvfølgelig (efter min bedste overbevisning) er værdi i hvert af de tre spil.

Fordelen ved målscorerspillene er, at man dermed kan lurepasse lidt i forhold til holdenes overordnede niveau. Ulempen er, at skader eller taktiske ændringer kan gøre, at spillerne enten skiftes tidligt ud eller slet ikke starter inde.

Det handler derfor om at finde den rette balance mellem at spille på det tidspunkt, hvor oddset er højest – og man har den mest retvisende informationer i forhold til skader og bud på startopstillinger.

Og med disse ord: god måljagt og ditto spillelyst.

Læs alle syv optakter til Superliga-runden - HER

Søndag kl. 14.00
AaB - Randers FC
Tom van Weert scorer
3,20 @ Danske Spil

Randers FC lukkede efteråret godt af med clean sheets i de sidste tre udekampe. Forinden havde kronjyderne indkasseret 16 mål i seks udekampe, så spørgsmålet nu er, hvilken udgave af holdet, vi får at se i Aalborg.

Med syv indkasserede mål i fem kampe uden et clean sheet har træningskampene ikke givet et definitivt svar. Sikkert er det dog, at Randers kommer på en svær opgave mod AaB, der virker revitaliserede efter trænerskiftet fra Morten Wieghorst til Jacob Friis.

Nordjyderne scorede otte mål i efterårets tre sidste kampe under Friis, mens det er blevet til 15 pletskud i forårets fem træningskampe. Fem af målene er sat ind af Tom van Weert, der brugte den sidste træningskamp mod Vejle til at nette to gange.

van Weert var uheldig flere gange i efteråret med tvivlsomt fradelte mål og en fejlagtig underkendelse af en straffesparksscoring, men nederlændingen kunne ikke desto mindre lukke året med tre mål i de sidste syv kampe. Markedet giver 2,75-3,00 på en scoring af 28-årige van Weert, så odds 3,20 hos Danske Spil er værdimæssigt godkendt i en kamp, hvor AaB må forventes at skabe en del chancer.

Søndag kl. 18.00
FC København - OB
Robert Skov scorer
2,70 @ NordicBet

Det burde ikke være nødvendigt med en dybere introduktion af Robert Skov, efter den 22-årige offensivspiller scorede 15 mål i efterårets sidste 11 kampe. Succesen i FC København gør, at Skov stort set selv bestemmer, hvilke dødbolde, han vil tage, og det øger altså også chancerne for mål her.

OB har haft en resultatmæssigt fornuftig opstart i træningskampene, men i Superligaen har fynboerne det svært på udebane mod holdene fra top 6. Det er således bare blevet til én sejr og to clean sheets i de sidste 10 udekampe mod et tophold, mens statistikken mod FC København specifikt er endnu værre.

OB har således ikke vundet i Parken de sidste 20 kampe, mens det i samme periode blot er blevet til et enkelt clean sheet. Robert Skov scorede begge mål i FC Københavns afsluttende træningskamp mod New York City, som også viste, at Skov er dødboldsspecialisten over alle. Det øger chancerne for flere mål fra Skov, der i øvrigt åbnede målscoringen som FCK-spiller med en frisparksperle imod netop OB.

Markedet ligger i 2,15-2,50 på Skov, så jeg takker ja til 2,70 hos NordicBet, mens spillere med stort mod kan overveje OB’s mål- og formstærke Casper Nielsen som joker til flotte odds 8,50 hos bet365.

------------------------------------------
Avviklede forslag:
Fredag kl. 19.00

AGF - EfB
Yussef Toutouh scorer
4,50 @ bet365

Vi lægger ud med et spil på en mand, der sådan set ikke er nogen udpræget målscorer. Yussef Toutouh står blot noteret for 16 scoringer i 138 Superliga-kampe, men graver vi lidt i tallene, er historien en anden.

Toutouh scorede nemlig 10 af målene i løbet af 2015/16- og 2016/17-sæsonen, hvor han startede inde i 43 kampe for FC København. Det var det foreløbige højdepunkt i Toutouhs karriere, som synes at være på vej tilbage på skinner i landets næststørste by.

Toutouh får stor ros for sin indsats i træningskampene, hvor det er blevet til hele syv scoringer. AGF har indkøbt Patrick Mortensen til at score mål. Men når bet365 lægger sig så markant over markedsgennemsnittet (3,50) på form- og målstærke Toutouh, sætter jeg pengene på, han scorer sit første Superliga-mål siden november 2016 til fine odds 4,50.